Så er det tid til at klippe hækken

Foto: Lisbeth Binger
Så blev det den tid på året igen: Hækken skal klippes…

Det er ikke ligefrem det mest spændende at skulle klippe hækken – dog er det noget, som skal gøres.
Har du ikke allerede klippet hækken, så ligner den måske efterhånden noget, som til en forveksling kunne sidde på hovedet af en trold.

Når hækken skal klippes, så er det ikke ligegyldigt, hvad du gør, når det gælder din og naboens fælles hæk. Der kan hurtigt opstå udfordringer – du og din nabo skal nemlig være enige om hækkens højde.

Der er ikke regler for, hvor tit I skal klippe toppen af jeres fælles hæk, men som udgangspunkt er det én gang om året. Den resterende del af hækken må I hver især klippe lige så tit, som I vil.

Er en hæk på over 2 meter for høj?

Jeres fælles hæk må som udgangspunkt ikke blive mere end 2 meter høj – medmindre I begge er enige om det.

Det er dog en stor ulempe, når hækken kommer op i den højde. Det bliver mere kompliceret at nå toppen, for det vil typisk kræve en stige – medmindre man selvfølgelig er meget høj.

Det er heller ikke altid lige sikkert at stå på en stige og fægte rundt med et halvtungt elværktøj. Derfor er der også mange, som vælger at holde hækkens højde i ca. 1,8 meter eller lavere.

Du og Naboen er uenige – hvad gør du?

Sker det, at du ikke kan blive enig med naboen om hækkens højde eller lignende, så kan I få hjælp af hegnsynet til at afgøre det.

Når du skal kontakte hegnsynet, indsender du en blanket.
Prisen for et hegnsyn ligger på 1869 kr., og udgiften vil blive delt mellem begge parter.

Når hegnsyet afgøre højden på hækken, så vil den blive fastsat til en højde mellem 1,8 m og 2,0 m, men det afhænger dog af forholdene.

I sidste ende vil den billigste løsning være at nå til enighed.
Når I så har overstået den til dels trælse hækkeklipning, så kan I altid bruge pengene, som I spare på hegnsynet på en fed sommerfest med naboerne i stedet.
Go’ sommer 😎 🌞
Kilde: Hegnsloven, Hegnsynet, Blanket til Hegnsynet i Varde Kommune

DEL