Så sidder man der og er ved at tude…!?!

FORLEDEN var jeg på besøg på min datters efterskole – altså den skole, hun har valgt som adresse i det kommende skoleår fremfor sin mors trygge favn – hvilket jeg – helt stille indskudt – kunne skrive mangt og meget om…

MEN det er så ikke det, mine tanker trods alt har kredset om denne gang – næh nej.

Vi var bænket op i sportshallen – 190 kommende spændte elever og dobbelt så mange forældre… og som en anden badesvamp sad jeg der og sugede indtryk. Er altid skrækkelig bange for for at gå glip af noget, ikke? Stirrede på elever – lod mig irritere over mor ved siden af mig, der højlydt gnaskede gulerødder, mens forstander holdt tale (kunne hun da ikke LIGE styre sin sult den halve time…?)

Og så skulle vi jo synge. Det er fint nok, kan godt li’ at synge. Især i bil.

Der kom en mand frem fra lærerstaben – meget fyldt med energi – han havde kækt guitar smidt om nakken, og så satte han i gang… JA, og så skete der, at jeg sad der og blev helt grådlabil – i løbet af ganske få sekunder. Selv ikke nabo-bænket-op-mors gulerødder tog jeg notits af længere…

Det er imponerende – rørende – ubeskriveligt faktisk, hvad musik kan gøre ved ens humør – hvordan det kan påvirke.

Man siger, det er umuligt at danse og være vred samtidig.  Sådan har jeg det med musik. Hvis det har været en elendig morgen, med alt for meget stress og badeværelses-kaos, og man måske har råbt en lille-bitte smule, så har jeg lært, at man bare skal banke en af yndlingssangene over anlægget i bilen på vej på arbejde. Så blir det en god dag.

Somme tider lyder der musik i gågaderne i Varde. Fx. ved MR Bechsgaard og TOPS er der sat højtalere ud foran butikken, og så runger der ellers lystige toner ud over shoppeturen. Jeg synes det er dejligt. Det er vanskeligt ikke at blive i endnu bedre humør.

Måske musik-terapi på verdensplan kunne være vejen frem…? Inden jeg roder mig ud i den filosofi, må jeg hellere stoppe mig selv og opfordre dig, kære læser, til at klikke på linket herunder – det var nemlig den sang, jeg sad og var ved at vræle over forleden på en efterskole lige udenfor Viborg….

 

DEL