Ravfestival i Vejers – et mekka for ravelskere

Så er der atter rav på programmet – nærmere bestemt d. 28. – 30. september, hvor Vejers bliver omdannet til det rene rav-mekka.

– Vi er en flok frivillige under Vejers Strand Grundejerforening som kalder sig Vejers Venner, der afholder Ravfestival Vejers for 4. gang i dagene den 28. – 29 og 30. september i Vejers, fortæller en af initiativtagerne, Susanne Junge.

– Vi har i år udvidet festivalen med endnu flere udstillere fra både ind og udland og meget mere underholdning af forskellig art end tidligere, tilføjer Bodil Sommer, der også er en af de stærke drivkræfter til eventen.

Rav med sjæl på årets festival i Vejers

Ravfestivalen i Vejers 28.-30 september får besøg af en stribe meget passionerede ravsamlede fra hele landet med kesen fuld af dragende fortællinger om deres særlige lidenskab for Nordens guld.

Omdrejningspunktet på Ravfestival Vejers er at formidle en større indsigt i ravets forunderlige verden. Præsentere de mange besøgende på festivalen for lokale ravnørder og fra resten af Danmark, der med stor entusiasme vil vise ravets mangfoldighed i form, farver og anvendelighed. Så det gælder om at holde alle sanser åbne som tilskuer.

Sammen med en lang række frivillige i Vejers og omegn trækker de på et stort netværk af ravinteresserede mennesker ikke alene i Danmark men også fra landende omkring Østersøen, hvor rav altid har været en vigtig del af den lokale kulturhistorie – præcis som i Danmark.

Men der bliver også mulighed for at se og røre ved store, flotte ravstykker eller studere insekter i rav i mikroskop. Og er prisen rigtig, kan ”harpiksklumperne” sagtens skifte ejere i løbet af weekenden.

I løbet af ravfestivalen afholder Dansk Ravklub sin årlige generalforsamling. For ingen andre steder i Danmark kan klubben møde så mange ravinteresserede på et sted.

Der vil være udstillere fra ind-og udlandet og arbejdende værksteder rundt i byen.

Der er forskellige former for underholdning alle tre dage, korsang, musik, folkedansere, modeshow, fortællinger og Ravmænd i den varme stol.

​Læs mere om Ravfestival Vejers på. Facebook: www.ravfestival-vejers.dk