Ravfestival for 5. gang i Vejers

Ravudvalget / Vejers Venner afholder for 5. gang ravfestival i Vejers d. 27., 28 og 29 september 2019.

Ravfestival-Vejers får besøg af en stribe meget passionerede ravsamlere fra hele landet og udlandet med kesen fuld af dragende fortællinger om deres særlige lidenskab for Nordens guld.

–  Omdrejningspunktet på Ravfestival-Vejers er at formidle en større indsigt i ravets forunderlige verden. At præsentere de mange besøgende på festivalen for lokale rav-nørder og fra resten af Danmark, der med stor entusiasme vil vise ravets mangfoldighed i form, farver og anvendelighed. Så det gælder, som besøgende på festivalen, at holde alle sanser åbne, fortæller Bodil Sommer og Susanne Junge fra Ravudvalget / Vejers Venner.

Stort netværk
Sammen med en lang række frivillige i Vejers og omegn trækkes der, på et stort netværk af ravinteresserede mennesker – ikke alene i Danmark men også fra landene omkring Østersøen – hvor rav altid har været en vigtig del af den lokale kulturhistorie – præcis som i Danmark.

Som et special arrangement har Ravfestival-Vejers i år fokus på danefæ (rav-genstande fra fortiden) hvor museumsinspektør Peter Vang Christensen fra Nationalmuseet og museumsinspektør Jens G. Lauridsen fra Varde Museerne deltager med pop-up museum og spændende foredrag om danefæ.

–  Der bliver rig mulighed for at se og røre ved store flotte ravstykker eller sammen med formanden for Dansk Ravklub, Anders Damgaard, at studere insekter i rav i mikroskop. Tag i øvrigt meget gerne dit eget ravstykke med og få det undersøgt, fortæller Bodil Sommer.

 

I løbet af weekenden afholder Dansk Ravklub sin årlige generalforsamling. Ingen andre steder i Danmark kan klubben møde så mange ravinteresserede på et samlet sted.

Der vil være udstillere fra ind- og udlandet samt arbejdende værksteder rundt i byen.

–  Der er forskellige former for underholdning alle tre dage; morgensang, musik, folkedansere, foredrag, gamle lege for børn og voksne, rav-tombola og massevis af rav-fortællinger, slutter Susanne Junge.

Læs mere om Ravfestival-Vejers på www.facebook.com/ravfestival-vejers

DEL