Privat nøgenhed, tak!

Er der nogen, der vil med i svømmehallen, spurgte Manden forleden hen over morgenkaffen.

Og der blev larmende stille.

Vi skal blot 3-4 år tilbage, så havde Manden stået med et kuld unger, deres veninder plus det løse og et giga-rod af badehåndklæder og oppustelige armvinger. Det sker ikke længere. Og det er ikke fordi, de ikke kan lide at svømme og bade.

Det er ofte omklædningen og den fælles bruser, der afholder de unge fra en svømmetur såmænd. Det viste sig nemlig i det lille research, jeg fik lyst til at lave med dette fokus om, hvorfor der er så langt mellem teenagernes svømmeudflugter. De magter ikke det her nøgne fællesskab!

Og jeg kan denondelyneme godt forstå dem.

Jeg UNDRER mig over, at man bruger millioner af kroner på at renovere skoler rundt om i landet, udskifter kridttavler med elektroniske, finder ressourcer til hjemme-PC til alle elever osv osv. – men gymnastiksalens omklædningsrum ligner stadig det samme som i førkrigstiden.

Nu KAN jeg allerede høre de hennafarvede rødstrømper råbe for mit indre øre, at vi skal lovprise vores krop, og at nøgenhed er naturligt. Bla bla bla…. Gu er det ej. Ikke for en 14-15 årig, hvor kroppen pludselig forandrer sig, og ting stritter ud, der ikke gjorde det i går. Det kan jeg altså godt forstå, man har lyst til at være lidt privat om. Og jeg kan faktisk også godt forstå, man i det hele taget har lyst til at være privat omkring sit brusebad. Er det i grunden så mærkeligt?

Jeg har rundet de +40 og har en str. bred-kone-bagdel. Og jeg er nået dertil i livet, at jeg simpelthen ikke gider skamme mig over den! – MEN jeg gider altså heller ikke flashe den sådan hvor som helst, – der kommer blufærdigheden alligevel og overskygger +40-års-sådan-ser-jeg-nu-engang-ud-bum!”

Jeg synes ikke, det er rart at gå i fællesbad og stå og få skumsprøjt fra dame-numsen ved siden af. Jeg synes heller om at vimse rundt med røven bar og udstille den der krøllede appelsinhud, jeg i hvert fald ikke har – kun i et bestemt neonlys, og det er garanteret det samme lys, som det i omklædningsrummet – så NOPE – min appelsinhud er altså for privat til, at jeg gider stå og skrubbe den i fællesskab med andre. Og bevares, jeg ved godt, at de andre i nabo-bruserne med al sandsynlighed har det ligesådan, så hvad er problemet?

Problemet er, at tiden er stukket af fra det her. Jeg kan stadig huske min svømmelærer AnneMette, der stod og stirrede på os piger i 4. klasse og svang pisken, hvis et enkelt hårstrå ikke var vådt. Og sådan er det mange steder stadigvæk. Er det ikke på tide med opdatering? Synes det er temmelig tiltrængt!

Hvornår kommer budgetterne til baderummene og omklædningsrummene? Knald en skillevæg op i bruseren og etabler individuelle omklædningsrum – så skal du dæwlme se løjer. Så skal teenagerne nok vende tilbage. Med en helt anden ro omkring det at skulle i sportstøjet eller badedragten. Og lur mig, om der ikke også vil være længere mellem sedlerne til læreren, “hvor eleven bedes fritaget for idræt i dag”…

Og til Jer der nu sidder klar til at skrive en kommentar om, at det er det samme som at fortælle pigerne, at de ikke ser godt nok ud og dermed må gemme sig – nej STOP!

Det her er, hvad langt de fleste teenagepiger (og kvinder!) ønsker sig. Privatliv på nøgenkontoen – og det er vel ikke så mærkeligt, når alt kommer til alt…?

 

 

DEL