Positivt for turismen: Varde Kommune håndhæver ikke bopælspligten

Ifølge en af landets største sommerhusudlejere er det særdeles positivt, at Varde kommune ikke håndhæver bopælspligten.

Når et helårshus i Varde kommune får ny ejer, betyder det ikke nødvendigvis, at huset skal være beboet hele tiden. Ifølge en rundspørge foretaget af DR er Varde kommune nemlig blandt de kommuner, der ikke til fulde håndhæver bopælspligten.

Og det er positivt nyt for turismen, mener en af landets største sommerhusudlejere, sommerhussøgemaskinen Campaya.dk.

 

Når der fx gives tilladelser til at købe helårshuse som flexboliger, bliver det muligt for de nye ejere at anvende og udleje husene som sommerhuse. Det kan tiltrække flere turister til kommunen, og med turisterne følger en masse direkte og afledte indtægter, lyder vurderingen fra Jesper Kruse fra Campaya.dk.

 

1659 ubeboede helårshuse

Han mener, at drømmescenariet ville være, hvis alle helårshusene i kommunen kunne sælges til personer, der ønskede at slå sig fast ned i området. De fastboende giver flere indtægter til kommunekassen og mere lys i vinduerne. Men sådan er situationen bare ikke.

Tal fra Danmarks statistik viser, at der i øjeblikket er 1659 ubeboede helårshuse i Varde kommune. Ifølge Jesper Kruse har mange af husene været på markedet i flere år, og der er generelt flere huse til salg i landdistrikterne, end der er købere.

Det er derfor, vi ser det som et positivt alternativ til helårsboligerne, at husene i det mindste benyttes som sommerhuse. På den måde gavner husene mere, og man undgår forfald. Og så giver det mere liv og flere indtægter, noget der gavner alle parter.

 

Stor efterspørgsel på Campaya.dks sommerhuse i Varde

Ifølge Campaya.dk er der meget stor efterspørgsel på sommerhusene i Varde kommune. Udlejningen af sommerhussøgemaskinens mere end 24.000 sommerhuse viser, at der aldrig før er udlejet så mange sommerhuse i Danmark, som tilfældet var sidste år. Varde ligger over hele året i toppen over de mest populære sommerhuskommuner, så kommunen kan sagtens bruge flere udlejningssommerhuse, fortæller Campaya.dk.

Sidste år kunne vi set over hele året have udlejet mange flere sommerhuse i Varde, end vi gjorde. Problemet er bare, at der i perioder ikke er flere sommerhuse at leje ud. Det er selvfølgelig ærgerligt, og vi håber, at flere kan få lyst til at anvende deres helårs- eller sommerhuse til udlejning. Der er penge at tjene, og en stor del af indtægten fra sommerhusudlejningen er skattefri, lyder opfordringen fra Jesper Kruse.

 

2017 tegner også til at blive et godt år i sommerhusbranchen. I øjeblikket viser Campaya.dks tal, at der er udlejet ti procent flere sommerhuse i 2017, end tilfældet var på samme tidspunkt sidste år, det hidtidige rekordår.

 

Fakta:

Campaya.dk er en sommerhussøgemaskine, der samler sommerhusene på tværs af et stort antal udlejningsbureauer for at gøre det let for forbrugerne at finde det rette sommerhus. Internetportalen udlejer 24.000 sommerhuse i Danmark og mere end 100.000 internationalt.

DEL