Politikere gæstede flere lokale virksomheder

De lokale virksomheder Flensted Foodservice A/S, Nobia Danmark A/S samt Hvidbjerg Strand Camping fik mandag besøg af minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs (V), folketingskandidat i Varde-kredsen Claus Christesen (V) og kandidat til Europa-Parlamentet Asger Christensen (V).

Besøgene bød på rundvisning i de enkelte virksomheder samt oplæg om blandt andet de udfordringer, man står med i øjeblikket.

– Fællesnævneren er ubetinget mangel på arbejdskraft, og det er jo på den ene side godt for Danmark med den lave ledighed, men man kan sige, det uvilkårligt giver udfordringer for virksomhederne, lyder det fra Vardes lokale folketingskandidat, Claus Christensen.

Hos Flensted Foodservice A/S bragte man blandt andet problematikken omkring de gældende regler for rengøring af frugt og grønt på bane.

– Jeg kan sagtens se, at det virker mærkeligt, for at sige det lige ud – at man her i landet har så strikse regler, som tilfældet er set i det store billede. Her skal den pågældende virksomhed skylle grøntsagerne i rent vand, mens man i rigtig mange andre lande, blandt andet Tyskland, må skylle i vand tilsat klor, hvilket kan øge risici for listerier, fortæller Claus om rundvisningen hos Flensted Foodservice A/S.

Ligeledes er man udfordret på personaledelen hos Nobia Danmark A/S.

– Direktøren hos Nobia Danmark A/S, Rune Stephansen, kunne fortælle, at de i produktionen ikke har problemer med at tiltrække stabil arbejdskraft, mens der i lederstillingerne er tale om ansatte, der tager en daglig tur fra byer i hele landet, blandt andet Århus, fortæller Claus Christensen, der hermed konstaterer, at der er en tendens til, at de højtuddannede bosætter sig fast i de større byer, men at de trods alt kan lokkes til de vestjyske virksomheder.

– Positivt er det også at høre, at man hos Nobia Danmark A/S har jobgaranti – det vil sige, at får man en læreplads i dette firma, er man garanteret et job efterfølgende, tilføjer Claus Christensen, og fortsætter:

– Hos Hvidbjerg Strand Camping blev vi blandt andet præsenteret for deres nybyggeri – de nye ferielejligheder, og jeg må sige, jeg er imponeret! Dog bekymrer det ledelsen, at man oplever større udfordringer i forhold at tiltrække ansatte, blandt andet til weekendrengøring af lejlighederne, som tilfældet er.

Lene og Steen Slaikjær kunne endvidere fortælle, at de har tanker om videreudvikling af selve campingpladsen. Der er i den grad tale om en arbejdsplads, der har stor betydning for området, slutter Claus Christensen.

 

Claus Christensen om dagens oplevelser:

”Det har været en virkelig interessant oplevelse – hvert eneste besøg i dag har givet en god indsigt i ikke blot den enkelte virksomhed, men bestemt også ideer at arbejde videre med på den politiske front!”