Politiet opfordrer minkavlere til at se kritisk på sikringen af deres værdier!

De kommende måneder er højsæson for pelsning af mink.
Det giver travlhed på minkfarme, pelsnings- og indleveringscentraler i blandt andet Syd- og Sønderjylland.
Og imens er der andre og mere lyssky typer, som også gerne vil have sved på panden – da højsæsonen er lig med store lagre af værdifulde skind på virksomhederne, som kriminelle gerne vil have adgang til.


Nabohjælp
Syd- og Sønderjyllands Politi har i den forbindelse skrevet til samtlige godt 250 minkavlere i politikredsen og opfordret dem til, at de ser kritisk på sikringen af deres ejendom. Det gælder for eksempel alarmer, adgangsforhold og sikkerhedsrutiner.
Desuden opfordrer politiet minkavlerne og deres naboer til at blive aktive nabohjælpere – for på denne måde at gå sammen om at sikre deres lokalområde mod tyveknægte.
– Ofte har skindtyvene forinden lavet observationer i området, da indbruddene kræver en vis form for lokalkendskab til stedet. Derfor bør naboerne involveres, så de er opmærksomme på mistænkelige biler og personer, fremhæver fg. vicepolitiinspektør Chr. Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis Kriminalpræventive Sekretariat.
Gør det bøvlet
Han erkender, at i en tid med travlhed og måske mange nye ansigter i branchen, mens pelsningen står på, er håndhævelse af sikkerhedsrutinerne måske ikke det, der fylder mest i dagligdagen. Men selv enkle regler kan øge sikkerheden – og gøre det bøvlet at være skindtyv.
– Skal alle ansatte have adgang til alle områder og kende koden til alarmen? Hvor stor adgang skal leverandører og reparatører have til virksomheden? Og hvem lukker, slukker og ikke mindst låser, når det er fyraften? Sikringspolitikken skal være kendt af alle på stedet – også løstansatte sæsonarbejdere, pointerer Chr. Østergård.
Syd- og Sønderjyllands Politi stiller også gerne op til foredrag i pelsdyravlerforeninger og fortæller om bedre sikring og forebyggelse af kriminalitet i minkbranchen.
Bakker op
Fyn og Sydjyllands Pelsdyravlerforening opfordrer også sine medlemmer til at gå med i nabohjælp-ordningen.
– Vi er glade for, at politiet gør en indsats for at øge sikringen i pelsbranchen. Og kan vi i fællesskab få hævet sikkerhedsniveauet, kan vi også sende et signal om, at pelsbranchen ikke er noget let bytte for tyveknægte, fremhæver formand Henning Christensen fra Esbjerg.

Politiet opfordrer minkavlere til at se kritisk på sikringen af deres værdier!

Politiet opfordrer minkavlere til at se kritisk på sikringen af deres værdier!De kommende måneder er højsæson for pelsning af mink.Det giver travlhed på minkfarme, pelsnings- og indleveringscentraler i blandt andet Syd- og Sønderjylland.Og imens er der andre og mere lyssky typer, som også gerne vil have sved på panden – da højsæsonen er lig med store lagre af værdifulde skind på virksomhederne, som kriminelle gerne vil have adgang til.NabohjælpSyd- og Sønderjyllands Politi har i den forbindelse skrevet til samtlige godt 250 minkavlere i politikredsen og opfordret dem til, at de ser kritisk på sikringen af deres ejendom. Det gælder for eksempel alarmer, adgangsforhold og sikkerhedsrutiner.Desuden opfordrer politiet minkavlerne og deres naboer til at blive aktive nabohjælpere – for på denne måde at gå sammen om at sikre deres lokalområde mod tyveknægte.- Ofte har skindtyvene forinden lavet observationer i området, da indbruddene kræver en vis form for lokalkendskab til stedet. Derfor bør naboerne involveres, så de er opmærksomme på mistænkelige biler og personer, fremhæver fg. vicepolitiinspektør Chr. Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis Kriminalpræventive Sekretariat.Gør det bøvletHan erkender, at i en tid med travlhed og måske mange nye ansigter i branchen, mens pelsningen står på, er håndhævelse af sikkerhedsrutinerne måske ikke det, der fylder mest i dagligdagen. Men selv enkle regler kan øge sikkerheden – og gøre det bøvlet at være skindtyv.- Skal alle ansatte have adgang til alle områder og kende koden til alarmen? Hvor stor adgang skal leverandører og reparatører have til virksomheden? Og hvem lukker, slukker og ikke mindst låser, når det er fyraften? Sikringspolitikken skal være kendt af alle på stedet – også løstansatte sæsonarbejdere, pointerer Chr. Østergård.Syd- og Sønderjyllands Politi stiller også gerne op til foredrag i pelsdyravlerforeninger og fortæller om bedre sikring og forebyggelse af kriminalitet i minkbranchen.Bakker opFyn og Sydjyllands Pelsdyravlerforening opfordrer også sine medlemmer til at gå med i nabohjælp-ordningen.- Vi er glade for, at politiet gør en indsats for at øge sikringen i pelsbranchen. Og kan vi i fællesskab få hævet sikkerhedsniveauet, kan vi også sende et signal om, at pelsbranchen ikke er noget let bytte for tyveknægte, fremhæver formand Henning Christensen fra Esbjerg.

Slået op af GoEsbjerg.dk i Søndag den 2. december 2018

DEL