Pindsvinets værste fjende: Robotplæneklipperen!

Flere lader robotplæneklipperen køre rundt i haven om natten, hvor pindsvin er på jagt efter smådyr i græsplænen, og det kan have meget kedelige konsekvenser.

Haveejere skal lade være med at lade deres robotplæneklippere køre i haven om natten, hvis de vil sikre havens pindsvin mod død og ødelæggelse.

Opfordringen kommer fra foreningen Pindsvinevennerne i Danmark, efter at foreningen i løbet af kort tid har fået indleveret tre alvorligt kvæstede pindsvin, der ifølge foreningen efter alt at dømme har været i nærkontakt med robotplæneklipperen.

På Facebook skriver Pindsvinevennerne følgende:

Robotplæneklippere gør livet lettere for os mennesker, men meget værre for pindsvinene!

Vi vil gerne advare mod at bruge robotplæneklippere om natten. Vi har i Danmark oplevet flere tilfælde, hvor uheldet har været ude. I Sverige har problemet været stigende i løbet af foråret.

Det viser sig, at synderen er de robotplæneklippere, der sørger for at holde græsset nede i mange af vores haver. De kører om natten, mens pindsvinene er mest aktive. Når pindsvin møder noget, som virker faretruende, så trykker pindsvinet sig sammen ned mod græsset for at gemme sig. Derfor reagerer robotten ikke og kører lige hen over pindsvinet.

Det er ikke alle pindsvin, der overlever mødet med robotplæne-klipperen. I værste fald dør de. De skader, som vi også har set her i Danmark er, at pindsvinene bliver skalperede, idet kniven rammer lige over øjnene og rykker hele huden af med pigge.
Nogle af pindsvinene står heldigvis til at redde, hvis ikke, så må de aflives.

Derfor er vores anbefaling: Lad plæneklipperen køre om dagen, da pindsvinene sjældent er ude på det tidspunkt. Tjek dog alligevel din græsplæne, inden du sætter robotten i gang, for der kan godt være aktive pindsvin – som alligevel har kigget frem fra deres bo.

DEL