Philip: Jeg har fået de bedste oplevelser med i rygsækken!

Philip er en af de elever, der har valgt at deltage i Ungdomsskolens UngeCamp. Han var afsted på Campen i 8. klasse, og fik så meget med sig hjem, at han derfor tilmeldte sig igen.

– Tilbage i 8. klasse valgte jeg at tage med primært på grund af min udfordring i forhold til det sociale. Jeg var meget genert, og havde det på flere områder skidt. Jeg var blevet mobbet i de mindre klasser, og det stod lidt som en skygge over mig og afholdt mig fra at deltage i særlig meget socialt. På kurset i 8. klasse udviklede jeg mig rigtig meget, og desuden skete der en helt masse fagligt.

Philip fik nogle redskaber med, der gjorde matematikken meget nemmere og mere enkelt for ham, og han rykkede fra en karakter på 02 til 7. I dag er Philip heller ikke genert, og fortæller blandt andet, at han for nylig deltog i et arrangement med næsten 200 tilmeldt, hvor han tog mikrofonen og fremlagde sine synspunkter helt alene foran de mange tilmeldte.

– Havde nogen sagt for 3-4 år siden, at jeg ville gøre det, så havde jeg rystet på hovedet, smiler han.

– Jeg har fået så mange gode oplevelser med, og nye venner, og jeg har lært, at man ikke skal give op. Og at man skal tro på sig selv. Det har givet så meget mening, og jeg kan kun anbefale andre at tage af sted på UngeCamp, slutter Philip.

FAKTA

UngeCampen er en læringscamp for de udfordrede teenagedrenge i overbygningen, der af mange forskellige årsager har tabt pusten og motivationen for skolen og som halter betydelig bagefter i dansk, læsning og matematik. Målet på UngeCampen er at løfte drengene til et nyt fagligt og personligt niveau, der skal give dem fornyet lyst til at lære og oplevelsen af faglig succes i læsning, dansk og matematik. På UngeCampen skal drengene blive klogere på deres egne læringsstyrker og arbejde bevidst med dem fagligt i forhold til læsning, dansk og matematik. De skal lære, hvad der giver dem de bedste læringsstrategier og opleve, hvilken betydning den gode energi, sundhed og bevægelse og det personlige lederskab har for at udnytte deres potentialer og blive bedre i skolen. På UngeCampen viser vi dem, hvordan succes ser ud – og hvordan vilje og positiv energi gør en forskel for dem, når de skal lære.

Campen er inspireret af Drengeakademiet.