Periodevis parkeringskontrol ved Nysø

Grundet udfordringer med parkeringsforholdene ved Nysø i Sønder Plantage indfører Varde Kommune nu periodevis parkeringskontrol.

SIKKERHED

Især på varme sommerdage er der rigtig mange, der benytter området ved Nysø i Sønder Plantage til en kølig badetur i søen og afslapning på den tilstødende strand. For at kunne tilbyde de mange gæster mulighed for at parkere tæt ved søen er p-pladsen siden sidste sommer blevet mere end fordoblet, så der nu kan parkere 80 biler.

Men på trods af udvidelsen af parkeringsområdet kan der på varme sommerdage være så meget rift om p-pladserne nærmest søen, at man kan opleve, at der ikke er flere ledige.

Varde Kommune har som følge heraf fået flere henvendelser om, at der sker uhensigtsmæssig parkering ved Nysø. Parkeringer som besværliggør, eller i værste fald forhindrer, udrykningskøretøjers mulighed for at komme til området. På den baggrund er kommunens parkeringskontrol nu blevet bedt om at foretage periodevis kontrol ved Nysø.

CITAT

Preben Friis-Hauge, formand for Udvalget for Plan og Teknik i Varde Kommune:

”Det glæder mig, at så mange vælger at benytte badesøen i Sønder Plantage. Men for at alle kan få en god oplevelse, kan vi ikke gå på kompromis med de sikkerhedsmæssige trafikale forhold.”

”Gæster der skulle være så uheldige at ankomme på et tidspunkt, hvor der ikke er flere ledige p-pladser ved søen, kan i stedet benytte sig af de øvrige parkeringsmuligheder i Sønder Plantage. Og så kan man jo bruge de fem minutters ekstra gåtur gennem skoven hen til badesøen på at opleve skovens dyr og planter.”

DEL