Pas på byggetyve

BYGGETID: Foråret er det tidspunkt på året, hvor mange går i gang med renovering af huset, fx nyt tag eller et nyt køkken. Det materiale man køber ind skal opbevares forsvarligt, hvis forsikringen skal dække, lyder rådet fra GF Sydvest. Foto: Colourbox, GF-arkiv

HUSPROJEKTER: Det er højsæson for husrenoveringer, vedligeholdelse og andre praktiske opgaver i, på og omkring huset. GF Forsikring i Sydvestjylland guider dig til at opbevare dine byggematerialer sikkert og undgå besøg af byggetyve.

– Vi ser desværre en gang imellem, at tyve går efter byggematerialer og -tilbehør fra garager, carporte og skure. Det er super ærgerligt, hvis et spændende byggeprojekt bliver sat på standby af den grund. Og det bliver en ekstra sur omgang at få taget hul på de vedligeholdelsesprojekter, man havde planlagt, siger Kim Nielsen fra GF Sydvest.

Skjul dine byggematerialer
Selvom man aldrig kan sikre sig 100 pct. mod tyveri, er der nogle forholdsregler, man kan tage, som mindsker risikoen for at få besøg af ubudne gæster.

Det handler om at gøre, hvad man kan for at forebygge tyveri. Fx kan det være en ide at dække byggematerialer til med presenninger, køre bilen hen foran de udsatte ting eller låne naboens carport til opbevaring. I det hele taget forsøge at sætte materialerne så langt ude af syne for forbipasserende som muligt, og her er det klart, at en stor parcelhusgrund giver bedre muligheder for at skjule materialet end et lille byhus.

Få styr forsikringen
Der er store forskelle på forsikringer og deres dækninger, når det kommer til byggematerialer. Det kundeejede GF Forsikring har fx en husforsikring med udvidet dækning, som dækker tyveri af udvalgte byggematerialer fra både carporten og skuret. Husforsikringen er kåret som “Bedst i test” af Forbrugerrådet Tænk.

Man bør tjekke, hvordan ens forsikring dækker tyveri, og eventuelt kontakter sit selskab, hvis man tvivl, om man har sikret sine byggematerialerne godt nok. Det kan være, at forsikringsselskabet vælger at notere på policen, at man er i gang med et større byggeprojekt.

– Som husejer bør man få undersøgt, hvordan ens forsikring dækker, hvis byggematerialer bliver stjålet fra ens matrikel. Samtidig vil jeg anbefale, at man overvejer en ekstra gang, hvor materialerne opbevares henne, så man ikke inviterer ubudne gæster, slutter Kim Nielsen fra GF Sydvest, der har kontor i Esbjerg.

Råd fra forsikringen: Tjek huset for revner
Som husejer har man pligt til at vedligeholde dit hus. Med lune temperaturer er det en god ide at tage en runde om huset for at se, om vinteren har sat sine spor. Det gælder fx revner, løst puds og sætningsskader, som man skal have udbedret i en fart, hvis de er opstået pludseligt og er store. Sætningsskader er nemlig ikke dækket af husforsikringen, lyder det fra GF Forsikring i Sydvestjylland.

Man kan hente konkrete råd om revner i huset på hjemmesiden: www.gfforsikring.dk/forebyg-skader/revner-i-huset

DEL