På tur med “dem i de gule jakker”

Natteravnenes formål er at skabe lokal tryghed og livsglæde – især blandt børn og unge i det offentlige rum. Deres kendetegn er de opsigtsvækkende gule jakker, og de unge holder sig da heller ikke tilbage, når Vardes Natteravne drejer om hjørnet en fredag nat.

GoVarde var med forleden, da Natteravnene var på tur i Vardes natteliv. Her blev delt nissehuer ud sammen med bolsjerne, og humøret var højt såvel i gågaden som på torvet.

– Mange af de unge kender os, og e vil gerne sludre. Nogle er meget berusede og skal måske have hjælp til et telefonopkald efter far eller mor, mens andre beder om et kondom eller de bolsjer, de ved, vi har i lommen, fortæller formand Jytte Schønning.

Efter at have overværet et par glade henvendelser gik turen ned omkring området ved Ungehuset.

– Førhen har der været unge mennesker, der holdt til her, og det er der jo intet galt i, men vi vil bare sikre os, at der ikke sider en og er blevet for fuld og fryser – derfor tager vi lige en spadseretur herned, fortæller Jytte.

Området ved Ungehuset er mørkt, og alle er tilsyneladende trukket  mod torvet for at fejre aftenen med en juleøl. Jytte går målrettet mod det offentlige toilet på Stålværksgrunden.

– Det er bare lige for en sikkerheds skyld. Vi har endnu ikke hilst på en herinde, men det giver ro lige at se, at der ikke er en, der “sidder fast”, smiler Jytte.

Turen går tilbage til Torvet, fire betjente er dukket op for at sikre ro og orden. Gaderne er fyldt med feststemte mennesker. En gruppe unge kalder på Natteravnene for at få bolsjer og et kram. Vi takker for en spændende tur.

Formand for Vardes Natteravne, Jytte Schønning

FAKTA

Natteravnene Varde er en frivillig social forening, der går ture i hold på tre m/k’er efter lokalt behov – middag, aften eller nat – i de karakteristiske gule jakker.

Gennem synlighed og tilbud om ansvarlig voksenkontakt, er vi med til at skabe tryghed og støtte børn og unge der måtte have behov. En af sideeffekterne ved denne indsats er, at hærværk, vold og anden småkriminalitet i de områder hvor vi færdes, ofte falder drastisk.

Natteravnene Varde er blevet til på lokalt initiativ og etableret i samarbejde med Natteravnenes Landssekretariat og tilsluttet samme.

Og du er altid velkommen til at få en uforpligtende prøvetur.

Se mere HER