Oxefesten vendte tilbage for 8. gang

Artikel skrevet af Mads Amorsen: Oxefesten startede rigtigt fredag, men det var kun for 2. – 6. klasserne, der var inviteret til Vanddisco i vandlandet. Det var børn fra Oksbøl og omegn, der deltog og der var kommet 125 børn til arrangementet.

Oksbøl Borger – Erhvervsforening, Danhostel og superbrugsen inviterede hele byen til morgenmad på Danhostel i Oksbøl, Varde museerne, Lokal historisk Arkiv, og Gert Ravn fortalte om byens historie og også om i dag hvor byen har ca. 3000 indbyggere. De fortalte om Oksbøl gennem 1900-1959.

Tryllestøv kunne man også opleve til Oxefesten.

Det foregik i skolernes gymnastiksal, der viste hun et show, hvor der blev sat fokus på børnenes interesser og de blev involveret i hendes show, og de fik en oplevelse af, at de kunne trylle. Publikum var i alderen 3 til 11 år ca, og de havde deres forældre med,

Efter showet gik de en tur ved Aal Plantage, hvor de voksne var med, der holdt de naturskattejagt,

Der blev også uddelt kvartalsbuket den første buket blev uddelt i sidste uge, den gik til Anne Mette og Erik, en borger skriver

– “Jeg synes, I skal give kvartalsbuketten til Erik og Anne Mette fra Stadion. Man bliver altid mødt med et smil, og de er utrolig hjælpsomme. Den hygge, som de er med til at skabe, er uundværlig for både spillere og tilskuere”. “NÅR DU SMILER TIL VERDEN, SÅ SMILER VERDEN TIL DIG”.

Og i lørdags var det Mads, som fik 3. kvartalsbuket

Her kan du læse motivationen:

Kære Mads

På TV Glads hjemmeside kan man læse følgende:

Mads er reporter, kameramand og redigeringstekniker på TV-Glad. Han er meget optaget af, at lave underholdningsprogrammer om stjernerne fra Melodi Grand Prix og X-factor.

Det er Henrik Kastrupsen der læser dette op til Mads.

“Jeg må bare sige, at det er en noget mangelfuld beskrivelse. For det første, så er du også optaget af at lave reportager om din hjemby, og for det andet, så har du vist, at du er yderst fleksibel,

“Mads, vi har haft glæde af dine mange produktioner om Oksbøl, og det har faktisk være spændende at følge din tekniske udvikling gennem årerne. Du laver ærlig TV, og du forstå at få folk til at åbne sig op. Senest har jeg haft fornøjelsen af at se dit interview med Charlotte Bøving, og det er altså god TV”.

“Hos TV Glad er I ikke blege for at sige, at I ikke er helt som de andre og det har I helt ret i. Du er dygtigere end de fleste Mads”.

 

 

 

 

 

 

UFFE LARSEN TRIBUTE

Dagen forsatte med  Lazaronerne, som lavede en hyldest koncert til deres far Uffe Larsen, det er i år 10 år siden, at byens musikmand kørte i forvejen.

Det markerede Uffes drenge med i en times tid, imens fortalte Thomas Moesgaard nogle anekdoter om Uffe Larsen.

Byen var inviterete til spisning, mens de underholdt, og de kunne vælge mellem bøf eller bakskuld.

Så var der tid til hygge mellem borgerne ved det gamle rådhus, der kunne sælges 300 mad billetter, og det blev der næsten solgt ud af.

 

I forbindelse med Oxe-festen, byfesten i Oksbøl,

var 20-årige YouTuber Julia Sofia med det ukendte efternavn Aastrup lørdag eftermiddag på besøg i Pyramiden, Blåvandshuk Sportscenter. Her var omkring 40 unge piger og et par enkelte mødre mødt op for at høre, hvad Julia Sofia kunne fortælle om sit liv.

Julia Sofia fik stillet mange spørgsmål fra publikum – lige fra hvad er din ynglingsret, kæledyr, farve eller parfume til, hvad hedder din kæreste egentlig? Hun hedder Michelle, og var med i Oksbøl for at sælge Julia Sofias skønhedsprodukter,

 

Oxefesten sluttede af med fællespisning af byens borgere ved Pyramiden, og arrangementet stod Pyramiden for, og Oksbølby.dk

 

Menuen var marineret skinke med flødekartofler, blandet salat, flute og dressing. Der var også pommes frites til børnene.

Det kostede 50 kr for voksne og 35 kr for børn og der var kun plads til 120 personer.

 

Det har været et tilløbstykke med arrangementerne og dem der har sponsoret til Oxefesten er

SHELL
HAIR & CARE
OKSBØL AUTOSERVICE
SPAREKASSEN KRONJYLLAND
SUPER BRUGSEN
DANHOSTEL

 

og det vender tilbage til næste år den 2. og 3. oktober 2020.

 

Skrevet af Mads Amorsen

 

DEL