SE VIDEO: Spillerne glæder sig til kampen mod FC Sydvest 05 Tønder

Varde møder lørdag kl. 15.00 rækkens tophold FC Sydvest 05 Tønder på Sydbank Stadion.

Sønderjyderne, der ligesom Varde røg ud af 2. division i sidste sæson, ser således ud til at vende tilbage til divisionsrækkerne efter blot en enkel sæson i danmarksserien.
Holdet lå også nr. 1 i vinterpausen med 4 point ned til nummer 2, og har således holdt et meget stabilt, højt niveau gennem hele sæsonen.

Vardes Dogan Özcelik ser frem til kampen:

Gæsterne er et fysisk stærkt mandskab, som endvidere scorer mange mål i forbindelse med standardsituationer, hvor ikke mindst den tidligere Varde spiller Christian Roost er et skarpt kort.

Sidste weekend var holdet ude et vaskeægte topopgør mod rækkens nummer 2, Greve, som blev sendt hjem med et nederlag på 3-2, men hvor sjællænderne pressede hårdt på i slutfasen for en udligning, efter at have været nede med 3-0 efter få minutters spil i 2. halvleg.

En af de spillere der også har været i EfB for at prøve lykken, er Nicolaj Andreasen:

Varde hentede ligeledes 3 point i sidste weekend, da holdet med en mand i undertal i næsten 60 minutter besejrede Tarup-Paarup 1-0, på et mål scoret 3 minutter inde i dommerens tillægstid.

Imponerende indsats af det unge mandskab, som virkelig rykkede sammen i bussen, da det gjaldt.
Med sejren rykkede Varde op på 5. pladsen i tabellen med 33 point, og er tæt på at have sikret sig en ny sæson i danmarksserien.

At Vardes hold består af mange unge, lovende spillere, er den unge Joachim Puggaard et bevis på:

Svær kamp
Cheftræner Søren Pallesen er på det rene med, at det bliver svær kamp med sønderjyderne i en klar favoritrolle:
– Vi skal ikke ud og slå dem på fysikken, det ligger helt fast, men vi vil forsøge at være så meget i boldbesiddelse som overhovedet muligt, og holde bolden væk fra eget felt. Endvidere skal vi være særdeles påpasselige omkring standardsituationerne, hvilket har fyldt en del i træningspassene i indeværende uge. Kan vi lykkes med begge dele, skal vi nok komme frem til nogle chancer, som kan afgøre kampen i vores favør, lyder det optimistisk fra cheftræneren.

Hjemmeholdet må igen undvære anfører Kristoffer Sørensen, som blev ramt af en ny udvisning og efterfølgende karantæne efter blot 35 minutters spil sidste weekend. Derudover er Mathias Backs fortsat ukampdygtig, mens Gustav Vind så småt er kommet i gang igen efter sin alvorlige knæskade pådraget ved sæsonstarten og har spillet de sidste to kampe for 2. holdet. I truppen til lørdagens kamp afløses Kristoffer Sørensen af Buster Kirchner.

Assistenttræner, Klaus Nielsen, tror også på chancen lørdag. Vi har talt med ham: