Oprustningen i Nordenskov UIF er skudt i gang

Champagnepropperne fra fejringen af oprykningen til Volley Ligaen var knapt nok landet, før formand for NUIFs volleyballafdeling Peder Foldager kunne sætte sin signatur på kontrakt for en ny cheftræner til næste sæson.

Valget er faldet på australske Brendan Garlick, som i sidste sæson har vundet bronzemedaljer med det svenske damehold Ørebro.
–  Vi ser rigtigt meget frem til det kommende samarbejde. Brendan er en virkelig dygtig træner og i øvrigt en meget behagelig person, og vi er overbeviste om, at han vil passe perfekt ind i den plan, som vi lagt for klubben, siger Peder Foldager om ansættelsen og fortsætter:
–  Det er første gang, at vi har en fuldtidstræner ansat, og vi er meget spændte på at se, hvor meget han kan løfte os.
Også sportschef Jakob Møller, der sidste år også var assistenttræner for holdet er begejstret.
–  For mig at se, er Brendan lidt af et scoop. Dygtig, erfaren og dedikeret, og så kender han allerede den skandinaviske mentalitet, siger han.
–  Vi går igen ind til en sæson, hvor vi hurtigt skal have sammenspillet vores egne unge talenter med de udenlandske profiler, som vi arbejder på højtryk for at få på plads.

Glæder sig
Selv ser Brendan Garlick også frem til at starte i det vestjyske.
–  Selvom det betyder endnu år langt væk hjemmefra, så var det ikke nogen svær beslutning. Jeg skal måske ikke spille om medaljer i år, men jeg blev tiltalt af ambitionerne, og at der er en stærk og tydelig organisation bagved holdet, siger han og tilføjer, at der er lagt en klar plan for, hvordan holdet skal udvikle sig. Jeg kan dårligt vente med at komme i gang, slutter han med et smil.
I første omgang er det dog sportschefen spillerne møder i hallen til sæsonopstart. Det Australske Volleyball Forbund har nemlig bedt os om at låne Brendan ud i 14 dage til landsholdsopgaver ved en turnering i Taiwan.

 

Faktaboks:  

Brendan Garlick

Brisbane, Australian

33 år

2017/18:  Cheftræner, Svenske Dame Liga, Ørebro (vandt bronze medaljer)

Tidligere har Brendan bla. beskæftiget sig med følgende:

  • Træner på det Australske Institut for Sports Center Excellence Program (talentcenter for Volleyspillere)
  • Cheftræner for det Australske herre ungdomslandshold
  • Assistent træner for det Australske herre landshold
  • Assistent træner for det Australske kvinde landshold
  • Træner for forskellige college hold i Australien.

DEL