Forside Kultur Oplev lydudstillingen ”This is sound art” hos Kunsthal vARTe

Oplev lydudstillingen ”This is sound art” hos Kunsthal vARTe

Foto: Kunsthal vARTe

I august måned står der lydkunst på programmet, når lydkunstner Lars Lundehave Hansen rykker ind i lokalerne i Spigerborgade.

De udstillende værker skal vidne om spændvidden i, hvordan den samtidige lydkunst opererer.
Besøgende bliver præsentret for de forskellige greb der anvendes, og de former lydkunsten kan antage – fra den brusende andægtighed til de små bevægelser.

Værkerne skal opleves med kroppen!

Lydkunst fokuserer naturligt nok på lytning, dog oftest i en passiv form. Men da vi ikke kun er ører, vil kunstneren gerne inddrage hele kroppen i oplevelsen af sine værker, ved at arbejde med lyden som fysisk format med øget volumen – forstået både som lydtryk, men også som skala. Med andre ord vil kunstneren gerne udforske lydkunsten som et kropsligt medie, hvortil han siger:

– Kunst bør ikke kun være noget, man betragter eller oplever på afstand – man bør nærmere være i kunsten eller omsluttet af den. Noget lyd netop er særligt egnet til, fortæller Lars Lundehave Hansen.

Udstillingen vil bl.a. bestå af værker, der viser hvorledes lydkunst kan komme til udtryk som grafisk visualisering, elementær fysik og skulpturel installation.

Værkerne er som udgangspunktet ikke skabt med et specifik æstetisk formål, men mere som et forsøg på at opfylde det fulde potentiale for en individuel idé om et fysisk, auditivt værk. Og der skal være plads til at hvert værk kan trække i sin egen retning.

– Jeg stræber, i mine installationer, efter en ubestemt tid, hvor oplevelsen af værket ikke hænger sammen med et forløb, men i stedet med en stemning. Værkets ramme, er så at sige, defineret af, hvor længe man opholder sig i rummet: Jeg vil gerne have, at man træder ind i en konstruktion, som bringer én i en anden stemning, der er afkoblet fra virkeligheden og virkelighedens tid, slutter Lars L. Hansen.

Værkernes fokus er på de hensatte stemninger, der opstår i kontrasterne mellem værkets tempo og verdens tid – en lyd på pause eller filtreringer af virkeligheden.

Hver installation skaber således sit eget individuelle refleksionsrum, hvor det at opholde sig i rummet, bliver en bestandig del af værket.

Fakta

Dato: 3. august til 30. august – Der er fernisering lørdag den 3. august kl. 14
Sted: Kunsthal vARTe, Smedegade 35 (indg. fra Spigerborgade), 6800 Varde
Åbningstider:
Onsdag til fredag kl. 13:00 – 17:00
Lørdag og søndag kl. 10:00 – 15:00