Oksbøl festede igennem

Artiklen er skrevet af Mads Amorsen Vig

Oxefesten 2018

Oxefesten startede ved blåvandshuk Idrætcenter hvor der blev holdt vanddisco for Varde Kommunes skoleklasser, og det var 2. – 6 klasserne, der kunne deltage, og det var igen i år et tilløbstykke, mere end 80 børn var kommet for at være med til Vanddisco, og det var 3. år, at der blev holdt dette tiltag.

For de voksne mennesker startede Oxefesten næste dag, hvor der var FÆLLES MORGENMAD ved Danhostel, det var Oksbølby.dk, og SuperBrugsen der inviterede hele byen til morgenmad, og så var det meningen at Vardemuseerne skulle tage byen igennem tiden, hvor de skulle fortælle om de første mennesker der bosatte sig i Oksbøl til i dag, hvor byen har 2.800 indbyggere. Men de havde dagen før meldt afbud, så Henrik Kastrupsen fortalte om byen og de fortalte også om Varde Kommune vision omkring den gamle bygning hvor Ravmuseet lå til,

Varde Kommune har længe spekuleret på, hvad bygningen fremadrettet skal blive til, og det kunne være at det skulle være bolig område for byens borger eller måske tilflytter til Oksbøl, så det blev der snakket om, og byens borger havde delte meninger, om hvad det skal indeholde og en sagde at der skulle være elevator for det var vigtigt for de ældre og svagtgående, og hvis man vil have indflydelse på forslaget skal man sende sit svar til kommunen inden 1 november, ellers kan man kontakte Henrik Kastrupsen sagde han til mødet.

Der blev også holdt frokosthygge ved Danhostel, og der var 108 tilmeldte til frokost og menuen stod på bakskuld og bøf med løg, og mens borgerne nød deres mad spillede lokal pigen Anja Mølleskov og hun arbejder til daglig på Blåvandshuk Skole.

Til frokosthyggen var det helt store topnavn Michael Winckler – Gustav Wincklers søn. Han skulle spille i en times tid, og der blev også plads til et par anekdoter om hans far. Og der var ca. 108 der skulle have frokost.

For børnene og de barnlige sjæle kunne de have sport på dagen, og bare have det hylende sjovt for Borgerforeningen sørgede for 3. år i træk for en masse sjove ting ud på gulvet i hal 2 i i idrætcentret. Og det var også godt fyldt op med børn og deres pårørende. De sørgede også for skøre udeaktiviteter med temaet ”lege i gamle dage”. Og der var også bål med snobrød.

I hal 2 kunne de prøve kræfter med en rodeotyr, hoppe i springgrav og bare fyre den max af!

Der var legenet det helt store hygge op for børne til Oxefesten for de kunne også se filmen Coco, ved Samuelsgården i Oksbøl for de havde sejnet en pop Up biograf op på 1 sal. Og der var mange der fik sig en slapper efter en travl dag for deres vedkommende, og der kunne købes popcorn, sodavand og slik.

Nok det bedste ved Oxefesten var BIERFEST (Altså Øl Fest)

Det var Team Vest og Blåvandshuk Sport og Event som stod bag det. Og det var årets fest i Oksbøl syntes borgerne for der var dømt tyrolermusik, lederhosen og Bier von Fass i rå mængder. Non stop live music og show med Alley-Cat fra kl. 17:30 til 01:30. Og det var også et kæmpe tilløbstykke. Festen foregik i Den Gamle Hal.

Fotos og tekst: Mads Amorsen Vig

 

 

DEL