Nyt medlem af Kulturregionen

Kulturregion Midt- og Vestjylland får et nyt familiemedlem.

Det er Varde Kommune, og dermed bliver landsdelens kulturelle samarbejde fra 2021 udvidet til at omfatte otte kommuner. I forvejen er Holstebro, Herning, Ikast-Brande, Struer, Lemvig, Skive og Ringkøbing-Skjern kommuner samt flere end 70 kultursteder med i samarbejdet.

Varde Kommune har altid prioriteret samarbejde på tværs af kommunegrænserne højt. Så da den nu tidligere Kulturregion Vadehavet gik i opløsning, var det naturligt at søge et kulturelt sammenhold og netværk hos Kulturregion Midt- og Vestjylland.

Gevinst for kulturlivet

– Det vil styrke hele vores kulturregion og dermed det kulturelle samarbejde i Midt- og Vestjylland, at Varde Kommune kommer med i ”familien”. På mange måde ligner Varde Kommune os, og samtidig har de interessante kulturinstitutioner, som er anderledes end vores. Desuden får vi geografisk forbindelse til store interessefællesskaber inden for turisme og museer, siger formanden for Kulturregion Midt- og Vestjylland, kulturudvalgsformand i Herning, Johs. Poulsen.

– Vi synes, det er udbytterigt at arbejde sammen med andre kommuner om udviklingsopgaver på kulturområdet. Derfor er vi meget glade for aftalen. Det er en gevinst for vores kulturliv, og vi ser frem til et spændende og konstruktivt samarbejde omkring Kulturregion Midt- og Vestjylland. Vi glæder os til fremtiden, siger formanden for Kultur og Fritid i Varde Kommune, Mads Sørensen.