Ny udstilling af Lis Wuisman Jørgensen i Kunsthal vARTe

Værk af Lis W Jørgensen
I maj måned kan du opleve Lis Wuisman Jørgensens nye udstilling ”Hidden” i Kunsthal vARTe. 

Værker fremstillet af huder fra hjorte, får, geder og kalve vises i Kunsthal vARTe i maj måned, når pergamentmager og billedkunstner Lis Wuisman Jørgensen rykker ind i lokalerne. Flere af hendes værker fremstår som fotografiske aftryk af en skjult fortælling.

Lis Wuisman Jørgensen er optaget af det skjulte, uventede og glemte. De oplevelser og ting man falder over ved en tilfældighed. Det der er skjult under det ydre, historierne bag den umiddelbare oplevelse samt det der dukker op når man kigger en ekstra gang.
Hun arbejder med en dyb respekt for materialet og de spor natur og menneske efterlader som sarte (æstetiske) fortællinger. Hendes tilgang til materialer som papir, pap, gips, dyrehuder, planter, dyrefragmenter og brugte genstande, er undersøgende og eksperimenterende.

– Pergament er mit foretrukne materiale. Det fremstiller jeg af huder fra hjort, får, ged og kalv. Huderne renses, afhåres og strækkes på store trærammer, og bliver derefter bearbejdet til små og store billedflader eller objekter, fortæller Lis.

I flere af kunstnerens værker har hun arbejdet med sort / hvide kontraster i form af huller, spalter, åbninger, udposninger, bemalinger eller tryk på det hvide pergament. Strukturer og det rå skind fremstår som monokrome billedflader med rytme og mønstre som tema.

Udstillingen i Kunsthal vARTe er opdelt i to. Den ene del handler om HUD, og er en udstilling, der kredser om hud som materiale. Her udstiller kunstneren værker af håndlavet pergament, sammen med fire gæsteudstillere fra blandt andet Norge og Island, der alle arbejder med værker fremstillet af dyrehuder, eller andet animalsk materiale.

Den anden udstillingsdel med undertitlen COVER er retrospektive betragtninger. Det er en undersøgelse af mødet mellem menneske og natur – indsamlet og fremstillet over de sidste 15 år. Denne udstilling indeholder gravure, monotypier, fotogravure og mixed media.

Dato: 5. maj til 31. maj – Der er fernisering søndag den 5. maj fra kl. 14:00 til 16:00.
Sted: Kunsthal vARTe, Smedegade 35, 6800 Varde
Åbningstider:
Onsdag til fredag kl. 13:00 – 17:00,
Lørdag og søndag kl. 10:00 – 15:00