Ny sæson i Musik & Billedskolen markeres med skolekoncerter i hele kommunen

Skolekoncert Blåbjergskolen Nr. Nebel 2018 Foto: Niels Linneberg

Planlægningen af den nye sæson 2019-20 i Musik & Billedskolen er på plads, og nu er det tiden at sikre sig en plads til musik og billedkunst efter sommerferien.

Mandag den 1. april starter den nye runde med tilmeldinger, og det markeres med fire dages skolekoncerter rundt omkring i kommunen.

I alt tolv skolekoncerter spilles af en lang række musikelever og lærere. Koncerterne er målrettet elever på 2.-3. klassetrin, så eleverne har de bedste muligheder for at opleve mangfoldigheden i Musik & Billedskolen.

Musik & Billedskolens tilbud er for alle aldre.

Skolekoncert Smedeværkstedet 2018.
Foto: Niels Linneberg

Allerede fra børn er et år gammel, kan de deltage i Musikleg sammen med deres forældre eller bedsteforældre, og gå de første skridt ind i musikkens verden.

Med hold som Musikværksted i 1. klasse, Ind i Musikken eller Musikbox i 2. klasse og Instrumentfræs  i 3. klasse inviterer vi børnene med i det fællesskab, musikken naturligt indbyder til.

På indskolingsholdene får børnene et solidt grundlag for at fortsætte på netop det instrument, de drømmer om at kunne spille på.

Skolekoncert Agerbæk Skole 2018.
Foto: Niels Linneberg

Musik evner at kunne samle på tværs af alder, og instrumentalundervisning er også et tilbud til voksne, sammen med kor og sammenspil. Det er f. eks. i Bigbandet, koret Wardacia, Seniorsang og Salonorkesteret.

En stor del af undervisningen foregår lokalt på kommunens skoler, så mange tilbud er tilstede lokalt.

– Vi oplever en stigende interesse for at få undervisning i sang eller et instrument, og forestiller os, at det til dels skyldes de decentrale tiltag, og dels er resultatet af Musik & Billedskolens engagement i den obligatoriske undervisning på flere skoler i Varde Kommune, siger Hanne Grønlund, leder af Musik & Billedskolen.

Skolekoncert Ølgod Skole 2018.
Foto: Niels Linneberg

Fakta:

– Tilmelding starter den 1. april.
– Tilbud og tilmelding kan findes på www.musikogbilledskolen.dk

– Musik & Billedskolen har årligt omkring 900 elever.
– Musik & Billedskolen underviser 20 steder i Varde Kommune

– Omkring 90 musikskolelever og 16 lærere ialt deltager i løbet af de fire skolekoncertdage.
– Eleverne fordeler sig på guitar, el-guitar, el-bas, trompet, trommer, marimba, violin, tværfløjte, blokfløjte, sang, cello og klaver samt Ind i Musikken hold.
– omkring 1000 skoleelever fra 15 skoler kommer til at opleve koncerterne.