Ny sæson er startet i Musik & Billedskolen

Foto: Niels Linneberg

Den nye sæson i Musik & Billedskolen er i fuld gang, og såvel nye som gamle elever er i de sidste par uger startet med undervisning rundt om i kommunen.

For Sofie Hedegaard Juul, der går i 3. klasse på Alslev Skole, er denne sæsonstart dog noget helt specielt.

Sofie har de sidste par år gået på Musik & Billedskolens indskolingshold, Musikværksted og Ind i Musikken, og i år er hun endelig kommet til at spille rigtigt på det instrument hun synes bedst om, celloen.

Det er ikke tilfældigt Sofie har valgt celloen.

Efter to sæsoner på indskolingsholdene, hvor børnene både lærer om musikkens byggesten og prøver forskellige instrumenter, er det celloen, og ikke mindst cellolærer Trine Toft Eriksen, der har gjort indtryk på Sofie.

– Celloen er måske lidt stor at slæbe, men det er hyggeligt og sjovt at spille på Trines ynglings instrument, siger Sofie.

For Ulla Hedegaard Juul, Sofies mor, har det betydning, at børnene får lov at prøve forskellige instrumenter på indskolingsholdene.

– Det ville have været svært at melde hende til et instrument, hun ikke kender noget til, og jeg synes det er vigtigt børene får en viden om hvilke instrumenter, der findes, hvor skulle de ellers høre om dem?

Sofie får undervisning i skoletiden på hendes egen skole, og det både hun og hendes mor begejstrede for.

– Vi fik tilbuddet om at gå på indskolingsholdene og nu cello på Sofies egen skole, og at det oven i købet sker i skoletiden, kunne ikke være bedre, siger Ulla.

Her tredje uge efter sæsonstart har Sofie ikke fortrudt hendes valg af instrument.

– Det er hyggeligt at lære nye sange, og spille på celloen derhjemme, siger hun.

Også Sofies mor glæder sig over hendes interesse i musikken:

– Sofie er en aktiv pige, der godt kan lide sport, men det er dejligt, at  hun vælger at dykke ned i musikken på egen hånd.

Det må styrke hende på andre områder at kunne koncentrere sig på den måde, slutter Ulla Hedegaard Juul.

 

 

 

DEL