Ny rapport: Kun landets tre største kommuner overgår Vardes årlige turismeomsætning

Rapport fra VisitDenmark sender turismeomsætningen i Varde Kommune op som nummer fire på landsplan.

Turismeomsætningen i Varde Kommune var i 2017 på 3,7 mia. kroner.
Det er nok til at sende kommunen op som nummer fire på landsplan. Tidligere tilhørte den placering nabokommunen Ringkøbing-Skjern.
Kun de tre største kommuner i landet målt på indbyggertal, København, Aarhus og Aalborg, overgår Varde Kommunes omsætning fra 2017.
– Jeg hæfter mig ved, at det kun er tre storbykommuner, der har højere indtjening forbundet med turisme end os. Det kalder på et kæmpe skulderklap til vores turisterhverv, der hver dag knokler for at skabe attraktive besøgssteder. Den markante stigning i vores turismeomsætning fra 2016 til 2017 fortæller mig samtidig, at vi i mange år reelt kan have undervurderet den samlede effekt af vores mange turister., siger borgmester Erik Buhl.
– Den store efterspørgsel på at besøge vores område understreger behovet for en udvidelse af Hovedvej 11, som vi har store forhåbninger for bliver en realitet uanset, hvem der vinder valget, da begge sider af Folketingssalen har givet tilsagn om at udvide den nuværende vej, slutter borgmesteren.
Som samlet område udgør Varde og Ringkøbing-Skjern Kommune fortsat det, der svarer til en andenplads på listen med en samlet omsætning på 7,2 mia. kr. årligt.

FAKTA
• Top 5 i turismeomsætning:

1. Københavns Kommune (31,2 mia. kr.)
2. Aarhus Kommune (5,5 mia. kr.)
3. Aalborg Kommune (3,9 mia. kr.).
4. Varde Kommune (3,7 mia. kr.)
5. Ringkøbing-Skjern Kommune (3,2 mia. kr.)

• Udenlandske gæster udgjorde 76 % af det samlede antal overnatninger i Varde Kommune i 2017.
• Forbedrede regnemetoder er en af årsagerne til en dramatisk fremgang i den samlede turismeomsætning. I Varde Kommune er der således tale om en stigning fra 2,3 mia. kr. i 2016 til hele 3,7 mia. kr. i 2017. Regnemetoden er dog ens på tværs af alle kommuner.

DEL