Ny kunst til byen: Hvorfor nøjes med en lille havfrue

"Det bliver spændende" forlyder det i en pressemeddelelse.

Inspireret af Den Lille Havfrue har man nu i Byrådet i Varde takket ja til en særdeles flot gave fra en anerkendt kunstner. 

– Straks vi så oplægget var vi ikke i tvivl, det her bliver stort, og kan blive Vardes nye varetegn, lyder det i en pressemeddelelse fra byrådet.

Det hele er endnu meget hemmeligt, og det hænger sammen med, at man fra byrådets side ønsker at offentliggøre såvel kunstner som selve skulptur ved en event primo maj.

– Kunstneren beskriver sin skulptur som “Den store havmand” – med undertekst: Hvorfor nøjes med en lille havfrue, når man kan få en stor havmand?

Skulpturen er knap 4 m høj, udformet i bronze, og får plads i Varde Å i området ved Havnepladsen.

– Vi er klar over det kan give udfordringer i forhold til dem, der ønsker at sejle lidt rundt på åen, men de må jo prøve at sejle udenom eller finde en mindre jolle, lyder det i pressemeddelelsen.

GoVarde vil naturligvis dække begivenheden live, og kan samtidig fortælle, at folk der ser frem til at se den 4 m høje havmand, kommer til at gå forgæves, da der her er tale om en særdeles flad aprilsnar. Og vi skynder os at beklage med det samme.

 

DEL