Nulløsning i sidste spillerunde

Hjemmekampen i sidste spillerunde mod B1913 endte målløs. De første 45 minutter bar tydeligt præg af, at der ikke stod noget på spil, og antallet af egentlige målchancer var særdeles begrænset. 2. halvleg blev mere livlig med store chancer i begge ender, hvor fynboerne med en lidt større aggressivitet end hjemmeholdet var tættest på sejren.

I startformationen var Jacob Eskildsen Hansen valgt til den centrale midtbane i stedet for Nicolaj Andreasen, der døjer med en rygskade. Endelig var karantæneramte Mathias Backs erstattet med Lasse Holm på kanten.

Den første halve time var en halvkedelig forestilling stort set uden aktivitet i felterne. Gæsterne kom frem til en god mulighed efter 32 minutters spil, men chancen løb ud i sandet, og 5 minutter senere havde Niclas Holm en afslutning som endte i sidenettet efter godt opspil på venstre kant. Lige inden pausen følte hjemmeholdet sig snydt for et straffespark i forbindelse med et hjørnespark, hvor Kristoffer Sørensen blev revet omkuld i feltet. Dommeren lod dog episoden passere uden at fløjte.

Uafgjort ved pausen var meget passende. Gæsterne havde et lille spillemæssigt overtag midt i halvlegen, mens hjemmeholdet overtog initiativet mod slutningen af halvlegen.

2. halvleg
Fynboerne lagde klart bedst ud efter pausen og sad stort set på det hele det første kvarter. Holdet var tæt på at bringe sig foran allerede efter 3 minutters spil, da Kenneth Lund “spillede” en fynbo fri i eget felt, men heldigvis klarede stolpen for en prisgivet Sune Nissen. Små 10 minutter senere leverede Sune Nissen en klasseredning på et skud fra ca. 25 meter, mens fynboernes Elvedin Sarajcic få minutter senere afsluttede lige forbi mål på en dyb stikning, som splittede hjemmeholdets forsvar.

Herefter fik hjemmeholdet kæmpet sig tilbage i opgøret og med 1 minuts mellemrum havde først Kenneth Lund en stor chance, da han blev spillet helt fri af Rasmus “mc” Christiansen, men keeperen reddede Lunds forsøg og kort efter sendte Jacob E. Hansen et giftigt langskud af sted,  som keeperen med besvær fik pareret til hjørnespark.

I slutfasen satsede begge hold på fuld gevinst, og der var adskillige muligheder i begge ender. Først måtte Sune Nissen hive en flot redning frem med 10 minutter igen på en afslutning fra en helt fri Mads Østergaard, inden Kenneth Lund inden for samme minut var tæt på af to omgange. Først headede han bolden i mål i en nærkamp med keeperen, hvor dommeren annullerede målet for frispark, og kort efter sendte han en afslutning i sidenettet. Herefter var det fynboernes tur, hvor først indskiftede Thomas Kirkegaard Jensen måtte agere redningsmand med hovedet på et godt forsøg og kort efter var det fynboernes anfører Anders Eling Jakobsen, der sendte et projektil lige over mål.

Med det uafgjorte resultat slutter Varde på 5. pladsen i rækken, hvilket må betragtes som værende ganske godt i overensstemmelse med holdets niveau, når man kigger på pointhøsten mod de fire hold der ligger over i tabellen, sammenlignet med de fem hold der ligger under.

–  En udviklingssæson, som sportschefchef Claus Holm meget rammende betegner sæsonen, hvor sidste sæson var en “overlevelsessæson”.

–  Kan vi fortsætte den positive udvikling fra denne sæson skal vi kunne spille med om oprykning til 2. division i den kommende sæson, slutter sportschefen.

Esbjerg fB klarede som forventet selv skærene i bunden af rækken med en 7-1 sejr over for længst nedrykkede Fredericia fF, og udgør i den nye sæson et ud af seks hold i pulje 3 og 4, som ikke kan rykke op i 2. Division. Det bliver interessant at se, hvorledes disse seks hold bliver fordelt.

Vurderes det udelukkende geografisk vil det give en fordeling med EfB i pulje 3 samt fem hold (AaB, Randers Freja, Viborg FF, Aarhus Fremad samt VSK Aarhus) i pulje 4. Forhåbentlig vil der også blive skelet til sportslige kriterier, således at fordelingen bliver med tre hold i hver af puljerne.

Holdets sidste opgave i foråret bliver kampen i DBU pokalen, hvor holdet tirsdag aften kl. 19.00 møder Tjæreborg på sidstnævntes bane.