Novasol Dansommer i Blåvand rydder op i naturen og samler ind

Malene Haahr fra Novasol Dansommer foran indkøbsvognen, som du er meget velkommen til at putte noget i.

Ifølge National Geographic flyder mere en 100 millioner tons plastik lige nu rundt i verdens have. Hvert år dør mere end 100.000 havdyr og – fugle en smertefuld død efter at have indtaget store mængder plastikaffald. Forureningen fra affaldet i vores oceaner er en seriøs trussel mod både mennesker, dyr, miljø og lokal samfund over hele verden.
– Det er uden tvivl i alles interesse at få forureningen under kontrol, og hos Novasol Dansommer ønsker vi at gøre vores del. Derfor afholder vi den 7. maj vores anden årlige kystnære affaldsoprydning, Novasol Coastal Care 2017. Men vi har brug for din hjælp, fortæller Malene Haahr, kontorassistent hos Novasol Dansommer.

– Vi starter klokken 10 og bruger et par timer på at fjerne affald fra området, hvorefter der vil være lodtrækning om fine præmier fra vores lokale sponsorer. Derudover vil der være en is til børnene og kaffe og kage til de voksne, forklarer Malene Haahr, som er ansvarlig for eventet i Blåvand.
Og der er brug for støtte fra lokalområdet:
– Vi håber meget, at folk i området vil komme og give en hjælpende hånd for at holde vores fælles strand ren, da indsatsens succes er fuldstændig afhængig af hjælp fra frivillige. Man kan læse mere på vores hjemmeside – eller selvfølgelig bare møde op ved Sandkassens Grill & Vaffelbod søndag den 7. maj klokken 10, forklarer Malene Haahr.
–  Der vil være sikkerhedsveste til de første 50 deltagere, samt kaffe og kage til de voksne og is til børnene.

–  Derudover vil der være lodtrækning om gevinster fra lokale sponsorer.

Man kan også tilmelde sig på forhånd via: www.novasol.dk/coastal

Allerede fredag den 5. maj fra kl. 09 – 10 tager 107 skolelever fra fire klasser på Blåvandshuk Skole forskud på glæderne, og samler affald og som tak får de en kasket og en goodiebag fra lokale sponsorer.

Hjælper folk der mangler
I slutningen af 2016 fik Malene Haahr, kontorassistent hos NOVAOL i Blåvand en idé. Ferier og højtider er en tid, hvor mange får købt for meget ind, og når gæsterne forlader det lejede sommerhus, må de tit smide en del madvarer ud.
Med opbakning fra kollegerne besluttede Malene Haahr derfor at stable en madindsamling på benene til gavn for hjemløse i lokalområdet. I hele december 2016 stod der en indkøbsvogn på kontoret i Blåvand, hvor feriegæsterne kunne aflevere de madvarer, de havde i overskud. Udbyttet gik til ”De Hjemløses Venner”, der arbejder for at hjælpe socialt udsatte i Esbjerg kommune.

Indsamling i april
Personalet på kontoret i Blåvand har besluttet sig for at gentage indsatsen – og denne gang tager endnu flere Novasol-kollegaer del i indsamlingen:
–  Vore kolleger i Henne, Nørre Nebel og Varde har sluttet sig til, og sammen samler vi ind til De Hjemløses Venner i hele april, forklarer Malene Haahr og fortsætter:
–  Vi har også allieret os med det lokale supermarked MENY. De har stillet
indkøbsvogn til rådighed og vil indsamle diverse tørvarer, som kan holde sig over en længere periode. Så de er også en stor hjælp, hvilket vi er meget glade for.

Hvad kan du gøre?
Ønsker du at bakke op om indsamlingen, er der flere måder at gøre det på.
–  Mange sommerhusejere har for eksempel været i husene i forbindelse med påsken, og hvis de alligevel udskifter noget eller rydder op, håber vi, at de vil donere det til De Hjemløses Venner,” siger Malene Haahr.
Alle er desuden velkomne til at komme forbi et af de fire kontorer med madvarer og lignende, som de skulle have i overskud. Du kan for eksempel donere langtidsholdbare madvarer, toiletpapir, sæber og lignende. Tingene skal bare kunne holde sig i en længere periode.
Man kan i hele april finde indkøbsvogne hos Novasol Dansommer i Blåvand, Henne, Nørre Nebel og Varde.

DEL