Nem weekendmad – med og uden kød

Her er en super nem og lækker opskrift til dig, der ikke gider bruge tiden i køkkenet, når du har gæster. Eller måske er det bare længe siden, du har smidt en tærte sammen?

Her er to udgaver – en med kylling, og en vegetar-udgave. Vi har gjort det ekstra nemt, og købt en færdig rulle tærtedej – kan købes i stort set alle supermarkeder.

Pr. tærte: Pisk 5 æg sammen med en 1/4 madlavningsfløde. Tilsæt en god håndfuld revet mozarellaost. Salt, peber og øvrige krydderier efter smag – friske krydderurter som purløg og oregano gør bestemt ikke tærten mindre attraktiv.

Tryk dejen ud i tærteformene og hæld fyld i.

I den ene tærte drysser du en pakke kyllingetern hen over – er du totalt overskudsagtig, har du naturligvis selv kogt og flænset et kyllingebryst, men det har vi ikke… en halv dåse majs samme vej, og til sidst et drys af dit yndlingskrydderi, vi har brugt paprika.

I vegetarudgaven lægger du et glas hele champignon (tryk dem let fri for væde i køkkenrullen inden), herefter en halv dåse feta i tern og hvis man ønsker det, kan der tilsættes yderligere grøntsager. Vi har brugt en håndfuld revet gulrod, der var tilbage fra gårsdagens aftensmad.

Bages midt i ovnen ved 190 grader i 30-35 minutter. Serveres lun, evt. med brød til – eller en kvik pastasalat. Og den får du da også lige opskriften på:

Kog en pose pasta i bouillonvand, mens pasta køler af, vendes det et par gange for at undgå, de klistrer sammen. Drys dit yndlingskrydderi hen over og vend pastaen heri. Tilsæt øvrig efter smag – vi har valgt oliven, feta og tomater.

God appetit.

Vegetartærte…

 

DEL