Nationalparkdag set fra Varde Å

Søndag den 26. maj er det officiel Nationalparkdag. Lokalt kan du opleve Nationalpark Vadehavet fra en side som kun få har prøvet.

Det er en årlig tradition af fejre den internationale Nationalparkdag. I Varde Kommune deltager vi altid i begivenheden, som plejer at være et tilløbsstykke. I år har NaturKulturVarde lagt op til en anderledes oplevelse, hvor vi vælger at fokusere på det område af nationalparken, der ligger længst væk fra Vadehavet.

– De fleste forbinder Nationalpark Vadehavet med arealet omkring Skallingen. Men faktisk strækker Nationalparken sig op ad Varde Å og helt ind til hjertet af Varde. Det er helt særligt at Varde Å er ureguleret og naturen og historierne som vi kommer til at bevæge os i, er virkelig interessant – udtaler Lasse Frøkjær Madsen, der er teamleder i NaturKulturVarde, som er en “naturlig” del af Vardemuseerne.

Varde Å skal naturligvis opleves fra vandet, og derfor fejres Nationalparkdagen med guidede ture ombord på Æ Skiw. Turene er gratis men kræver tilmelding. Der er begrænset med pladser, og de besættes derfor efter først til mølle princippet.

– Æ Skiw er blevet en populær turistattraktion i Varde Kommune. Oplevelsen ombord på det elektrisk drevne skib med plads til 20 gæster er ganske særlig. Æ Skiw er overdækket men ellers sidder man i det fri. Derfor er påklædning efter vejret en god ide. – smiler Lasse Frøkjær Madsen.

Der sejles 4 ture og turene starter fra Janderup Ladeplads, som ligger smukt placeret centralt i Varde Ådal mellem Varde by og udløbet i Ho bugt. Hver tur varer en time, og kom gerne i god tid, lokale fra Janderup sørger for hygge og forplejning på ladepladsen.

Fakta:

Der sejles 4 ture, hvor der er max 20 pladser på hver tur. Der kræves tilmelding for at komme med!

Kl. 10.00-11.00 Tur 1

Kl. 11.30-12.30 Tur 2

Kl. 13.00-14.00 Tur 3

Kl. 14.30-15.30 Tur 4

Turene afvikles af NaturKulturVarde i samarbejde med Varde Kommune og Nationalpark Vadehavet<https://nationalparkvadehavet.dk/>. Tilmelding nødvendig på tlf. 75220877 mandag-torsdag kl. 8.00-16.00 og fredag 8.00-13.00.

 

DEL