Nat på museet kommer til Tirpitz

Anja Høgh, leder af Vardemuseerne LÆRING

Vardemuseerne har de seneste år haft tradition for, at åbne et af deres museer for børnefamilier en aften i efterårsferien. I år bliver det i Tirpitz.

Nat på museet er en dansk titel på en amerikansk komediefilm. Det er også en event som Vardemuseerne, med stor succes har dyrket de seneste år. Sidste år blev der åbnet i Artillerimuseet, og i år bliver det i topattraktionen Tirpitz.

– Vi satser på at lave en aften, som bliver noget særligt for både børn og voksne. Vi har forberedt en “musejagt” som er en konkurrence for børnene, ligesom man kan blive sminket med UV-sminke, som lyser op i skæret fra de ravlamper vi sælger i Tirpitz – fortæller Anja Høgh, som er leder af Vardemuseernes læringsafdeling.

Tirpitz har normalt ikke åbent om aftenen, men onsdag i uge 42 bliver en særlig undtagelse.

– Vi forventer at se en del børn, meget gerne med deres familier. Tirpitz er helt særlig når det er mørkt, og det er en oplevelse man bør give sig selv – smiler Anja Høgh.

Alle udstillinger vil naturligvis være åbne, og netop når det er helt mørkt udenfor vil udstillingerne have maksimal effekt, med de virkemidler som er brugt.