Musik & Billedskolen mødes med nordiske venner

Foto fra den sidste koncert for forældrene. Fotos: Niels Linneberg

– Hvem laver 25 pizzasnegle og skræller 15 gulerødder ?

Hanne Grønlund, leder af Musik & Billedskolen, deler de sidste praktiske opgaver ud til forældrene ved den sidste store prøve og forældrekoncert inden den kommende tur til Nordisk Musikfestival i Levanger i Norge i næste uge.

– Sådan en tur kan ikke gennemføres uden en stor hjælp fra forældrene, og især Musik & Billedskolens to støtteforeninger i Varde og Nr Nebel, det er vi super glade for, siger Hanne Grønlund.

Nordisk Musikfestival afholdes over tre dage, og fra de fire lande deltager en lang række ensembler, som i løbet af dagene giver koncerter i og omkring Levanger.

Fra Musik & Billedskolen deltager i år grupper med strygere, blæsere, sangere, guitarister samt et band, og traditionen tro samles alle elever og lærere om at spille to fælles værker, der er arrangeret til lejligheden.

Ud over de mange koncerter under festivalen, er der også fælles aktiviteter, hvor deltagerne fra de fire lande blandes og mødes.

Nordisk Musikfestival er et samarbejde, der har eksisteret i 31 år. På skift har musikskolerne i Halikko, Finland, Levanger i Norge, Kramfors i Sverige og Varde været værter ved musikfestivalerne, der har været afholdt hvert andet år. Gennem årene har det givet et enestående samarbejde mellem musikskolerne.

– Interessen blandt eleverne, i forhold til at deltage, har ikke ændret sig gennem årene. Det er lige så stort for de 35 elever, der skal med dette år, som det var for de elever der deltog i 1988, siger Hanne Grønlund

– Eleverne, der deltager i en Nordisk Musikfestival, får noget ganske særligt sammen.  Turen styrker en sammenhæng og sammenhold på tværs i Varde Kommune og giver dem venskaber og oplevelser ’for livet’. De får et indblik i nordisk kultur – forskelle og ligheder – og skaber kontakter og venskaber som er ’langtidsholdbare’. Vi hører om elever der, holder kontakt med nordiske venner til langt op i voksenlivet.

– Vi ses kl 4.15 til forældrekoncerten på næste torsdag, slutter Hanne Grønlund.

Fakta:
Nordisk Musikfestival afholdes i år i Levanger, Norge i dagene 13-17 juni.

Turen støttes af støtteforeningerne Musikskolens Venner i Varde og Blåbjerg.

49 børn og voksne fra Varde deltager sammen med omkring 130 børn fra de andre venskabsbyer.

DEL