Musik & Billedskolen afholder valgfagseksamen

Liv Laursen

Musik & Billedskolen afholder valgfagseksamen i musik som første musikskole i landet

Ni elever fra Musik & Billedskolen øver lidt ekstra i disse dage, både på at fremlægge deres eksamensopgave og på at optræde som solist eller band, når de næste fredag, d. 7. juni, skal til 9. klasses afgangseksamen i valgfaget musik.

I dette skoleår har de ni elever, der kommer fra fem forskellige skoler i Varde og Esbjerg kommuner, fået undervisning fredag eftermiddag hver uge på Musik & Billedskolen ud over deres normale soloundervisning.

– Valgfagsholdet er oprettet, fordi der ikke er mange skoler, som udbyder musik som valgfag i udskolingen. Vi synes, det er en skam for de, som gerne vil gå mere i dybden med musikfaget. Som den første musikskole i landet, har vi valgt at tilbyde musikvalgfag med en afsluttende afgangsprøve i musik, siger Helle Munksgaard Petersen, folkeskolekoordinator på Musik & Billedskolen.

Liv Laursen spiller el-bas, og går til daglig i 9. klasse på VITA skolen i Esbjerg:

– Jeg har altid syntes det var fedt at høre og spille musik, så da jeg hørte om musikvalgfagsholdet var det lige noget for mig. Jeg synes det er godt at få noget node- og teorilære, det giver mere dybde til den musik jeg spiller, jeg forstår det bedre.

På valgholdet er vi alle interesseret i musik, og det giver et rigtig godt sammenhold. Da vi startede var jeg lidt bekymret for om vi ville kunne holde ved at mødes hver fredag eftermiddag, men vi ville alle være med, og pludseligt er året gået.

Eksamen i musik er nok det fag, jeg glæder mig allermest til. Det er der, jeg gerne vil præstere allerbedst, fordi det er det, jeg kan, og det er det, jeg føler for, slutter Liv Laursen.

Valgfagsklassen har skulle opfylde Undervisningsministeriets færdigheds- og vidensmål for musikvalgfaget. Det er bla. musikudøvelse og musikforståelse, og der har især været fokus på musikteori, analyse, komposition, musikhistorie samt brug af musikprogrammer.  Ved siden af timerne har eleverne deltaget i koncerter som solister og band og har selv været til koncert med Sønderjyllands Symfoniorkester og interviewet deres fløjtenist.

 

DEL