MIN JUL: Jeg elsker traditioner

Tina Agergaard Hansen, genvalgt for Dansk Folkeparti i Varde Byråd, glæder sig til den kommende jul.
– Jeg skal holde jul hjemme med min kæreste og vores respektive børn. Det bliver rigtig dejligt.
Hvert andet år har jeg børnene, så i år bliver vi mange, smiler Tina Agergaard Hansen, som på valgaftenen takkede ja til posten som udvalgsformand for Social og Sundhed. Et udvalg der har et budget på 800 mio. kroner.
Så mange penge bliver der dog ikke brugt på julen i Ølgod, men der skal ikke mangle noget.
– Vi skal have and, flæskesteg, ris ala mande og naturligvis mandelgave.
– Og da børnene var små var der ikke flere mandler i af den grund. Jeg gik meget op i, at mine børn skulle lære, at man ikke kan vinde hver gang, fortæller Tina.
Selvom december har været presset med en opgave i diplomledelse, så er der pyntet op, så juleaften kan nydes i hyggelige omgivelser.
– 1. juledag, 2. juledag og 3. juledag står den på julefrokoster og 2. og 3. juledag skal jeg så på dagvagt, fortæller Tina, som pr. 1. februar går ned på halv tid som sygeplejerske pga. sit job som udvalgsformand.

Elsker traditioner
– Jeg går meget op i traditioner. Omkring den 20. eller 21. december tager vi juletræet ind. Så står det med lys på til den 22 hvor vi pynter det. Jeg har blandt andet nogle gamle glaskugler, som jeg arvede fra min farmor og farfar.
– Der bliver også sunget mange salmer juleaften og derefter sætter vi os ned og ser hvad vi hver især får af gaver.
– Ellers er jeg er meget traditionsbunden og husker, når min mor kogte klejner og jeg lavede konfekt. Min farmor lavede alt fra bunden. Lige fra hjemmelavet medister og sylte.
Når snakken kommer på kirkegang den 24. december, er hun lidt i tvivl.
– Jeg ved ikke om vi kommer i kirke. Det har jeg været mange gange juleaften, men det er jo også lige der, hvor maden skal laves.
Men hvad står der så øverst på Tinas ønskeliste i år:
Jeg har flere ønsker. Men jeg ønsker mig mest en hyggelig aften og ellers smykker, parfume, gavekort til weekendophold osv.
Nytårsaften derimod er aldrig låst fast.
– I år skal den dog holdes med familien. Og så står menuen måske på culettesteg eller mørbrad, slutter Tina Agergaard Hansen.

DEL