Mikkel gik begyndte at undersøge omstændighederne omkring faderens selvmord

Da Mikkel Frey Damgaard var otte år, tog hans far sit eget liv. Det blev et tabu i familien, fordi det både var svært at tale om og forholde sig til. Som ung og voksen fik Mikkel angst og samtidig voksede hans frygt for at lide samme skæbne. Hvis man kan arve egenskaber og udseende efter sin far, kan man så også arve et anlæg for selvmord? Da Mikkel nærmede sig 38 og dermed samme alder, som hans far havde, da han døde – gik det op for ham, at han var nødt til at nærme sig fortiden for at få en fremtid.

En sommernat i 2012 tager han derfor med rystende hænder fat på en mappe med farens breve og digte. Over de næste 7 år tager han på en opdagelsesrejse i sin familiehistorie, der i 2019 resulterer i udgivelsen af ’Sørgekåben’. I ’Sørgekåben’ går Mikkel systematisk og journalistisk til værks i sin undersøgelse af omstændighederne omkring sin fars selvmord. Stykke for stykke lærer han sin far, hans ophav, traumer og hemmeligheder at kende. Et familiemønster begynder at tegne sig, som rækker længere tilbage end faren, og som fortæller en større historie om fædre, sønner, identitet og familiehemmeligheder i flere generationer. Den 25. februar på Varde Bibliotek fortæller Mikkel den meget personlige beretning om savn, familie og en fars skygge – og om at grave historien frem ved hjælp af lokalarkiver, biblioteker og Rigsarkivet.

Mikkel Frey Damgaard er uddannet journalist og har i en årrække lavet undersøgende journalistik og bl.a. været vært på nyhedsudsendelserne Deadline og DR2 Dagen. Han har været nomineret til Cavlingprisen og været vært, redaktør og tilrettelægger på forskellige dokumentarprogrammer.  Denne aften fortæller Mikkel en meget personlig historie.

Foredraget er et samarbejde med Danske Slægtsforskere, Varde

Fakta

  • Varde Bibliotek, tirsdag d. 25/2 kl. 19-21.
  • Billetpris 55kr. Billetter købes på vardebib.dk/oplev
  • Fri entré for medlemmer af Danske Slægtsforskere