Middelalderlitteratur på Varde Bibliotek: Kræs for alle sanser

Maria Helleberg. Foto: Varde Bibliotek

Lørdag 31. august kl. 10-15.10 – mens Varde by syder af middelalderstemning – lader Varde Bibliotek sig opsluge af tidens kvinder, litteraturen og folkeviserne.

Middelalderen er en spændende og fascinerende periode i vores historie, og den har inspireret til utallige film og bøger. Alt fra dagligdagen til de kongelige pirrer vores interesse – og heldigvis for os, er viden ikke længere forbeholdt de adelige eller de gejstlige.

Varde Bibliotek har samlet en række foredrag, som du får adgang til for 150 kr. En lækker middelalderinspireret frokost er inkluderet i prisen.

Maria Helleberg er Danmarks ukronede dronning, når det kommer til de historiske romaner. Hun fortæller indlevende om middelalderens mest magtfulde kvinde, Margrethe den første, og hendes livs bedrift: Kalmarunionen.

Kvinderne står for halvdelen af historien, selvom de ikke fylder meget i historiebøgerne. Forfatter Birgitte Jørkov vil vække kvinderne til live igen denne dag og føre os tæt på de fascinerende adelskvinder og bykvinder, hun har mødt i skriftlige kilder og skrevet om i sine romaner.

En af middelalderens perler indenfor litteraturen er Dekameron – en samling af 100 noveller. Ti unge mennesker flygter fra Firenze og pesten, og de fortæller hinanden historier. Jeannet Ulrikkeholm gør os klogere på tilblivelsen af Dekameron og underholder os med et lille udvalg af de fantastiske historier.

Måltidet har alle dage været et samlingspunkt. Historicum bringer os tæt på middelalderens spisebord og de traditioner, vi har taget med til i dag.

Fakta:

Dato: Lørdag den 31. august, kl. 10:00 – 15:10.
Sted: Varde Bibliotek
Pris: 150 kr. inkl. frokost. Tilmelding skal ske på vardebib.dk/arrangementer

DEL