Middelalderfestival: Vi beder solguderne om hjælp

Der er ikke mange dage til Varde by igen danner rammen om Varde Middelalderfestival, som løber af stablen i fra 29. august til 1. september.

Planlægningen er lige nu på sit højeste og spændingen stiger for alle de frivillige og kulturfolk, som bidrager til, at de 4 dage bliver en succes. Med det flotte vejr i 2017 – på byens mest autentiske placeringer – er der noget at leve op til i år.

Som formanden for udvalget for Kultur og Fritid Mads Sørensen siger “Vejret er vi ikke herre over, der må vi bede solguderne om hjælp, men vi lover, at vi tilbyder et program, der er mindst lige så spændende og varieret. Om man er til de autentiske middelalderoplevelser, fest og underholdning eller ønsker viden om en tid, som ingen af os har oplevet, så er der noget at komme efter i dette års program”.

Torsdag vil en del aktiviteter foregå på Sct. Nikolai Kirkeplads, hvor udviklingsrådet står for en aften med sang, gøgl, fortælling og middelaldersuppe. Har man lyst, kan man starte ud med museets byvandring og bibliotekets korte ted-talks og slutte af på Sct. Nikolai Kirkeplads eller hoppe til og fra, som det passer ind.

Fredag formiddag er kommunens børnehaver inviteret til en times middelaldergøgl med fællessang og dans på Kirkepladsen, hvor Mester Peder styrer slagets gang. Forældre og bedsteforældre er velkommen til at kigge på..

Senere fredag er der kirkekoncert med middelalderbandet Almune og middelalderandagt i det fri, hvor flere byrådsmedlemmer og lokale frisk har sagt ja til at deltage udklædte. Folk i vadmelstøj og skamposer og lugten af røg fra faklerne vil fredag aften understøtte stemning af middelalderfest, fulgt op af kædedans, ildshow, rollespil og børneaktiviteter. Sulten kan stilles ved madboderne og butikkerne har åbent med gode tilbud frem til kl. 22.00.

Lørdag åbner biblioteket op for en litteraturfestival, hvor man kan få viden og alle sanser i brug, når kulturfolk formidler og underholder med historier fra middelalderen.

Både lørdag og søndag vil middelalderpladsen ved åen emme af autentisk middelalderstemning, hvor middelaldergrupper og frivillige fra hele Danmark glæder sig til at underholde og formidle om livet i middelalderen. Hør hvorfor man måtte tisse i støvlen, når man sad til højbords med kongen eller om ridderens liv fra vugge til grav…  Man kan også opleve de spændende kampshows eller lytte til de festlige middelaldertoner, mens man går rundt på pladsen og kigger på markedsboder og arbejdende værksteder eller nyder mad og drikke fra de opstillede madboder.

DEL