Mette skal spille Chaplins sidste kone og store kærlighed!

27-årige Mette Hebsgaard fra Esbjerg blev valgt til at spille Charlie Chaplins sidste kone i Varde Sommerspils opførelse af ”Chaplin the Musical” med instruktør Carsten Friis ved roret.

Mette er en dreven skuespiller med et stort sangtalent, hvilket har ført hende til en lang række roller i bla. Varde Sommerspil, hvor det hele startede i 2005 med med ”Annie Get Your Gun”. Senere bla.  ”Evita”, ”My Fair Lady”, ”Shrek”, ”Zorro” og sidste års ”Midt om Natten”. I alle rollerne har Mette vist, at hun har stort potentiale for sang og dans, men så sandelig også for skuespillet, hvor hendes personlighed får lov at brænde igennem.

Når Mette ikke lige står på scenen, læser hun til markedsføringsøkonom, hvor især HR har hendes interesse.

Stor forventning
Mette ser med stor forventning frem til at spille rollen som Chaplins sidste kone Oona. Oona møder tilfældigt Chaplin, da hun som 15-årig går til en audition for at udforske hendes muligheder som skuespiller. Der opstår hurtigt en tiltrækning mellem den purunge Oona og den i livet mere garvede Chaplin. Oona finder dog hurtigt ud af, at skuespildrømmen alligevel ikke var hende, men kendskabet til Chaplin fortsætter og udvikler sig over tid. De bliver ret vilde med hinanden, og gifter sig. Chaplin har haft flere ægteskaber bag sig, men med Oona oplever han en ægte kærlighed. Og Oona gengælder hans følelser fuldt ud og støtter ham, uanset om Chaplin er i en svær fase i sit liv med en omverden, der har mange meninger for og imod ham, og gerne vil styre ham.

Personligt finder Mette Oonas kærlighed til Chaplin meget smuk, ikke mindst fordi Oona samtidig er klog og besidder stor styrke. Hun tør – nok i modsætning til hans tidligere koner – sige ham imod og dermed bliver hun Chaplins faste holdepunkt i en svær tid.

Rollen kan Mette sagtens identificere sig med, selvom Mette ikke selv er gift. Hun finder samspillet med Chaplin – spillet af Mikkel Moltke Hvilsom – meget givende og alle kræfter lægges i fra begge sider for at virke troværdig og overbevisende i deres fortælling om en stærk kærlighed mellem to mennesker trods modgang. Mange af disse elementer i forhold til Oona, kan Mette godt genkende fra sig selv, og forsøger at leve op til dem i det virkelige liv – altså det at være, hjertevarm, klog og have ben i næsen.
Mettes skønne stemme bliver vi heller ikke snydt for i stykket, idet Mette har et solonummer samt en duet med Chaplin.

Vi skal opleve Mette i stykket, som har premiere den 28. juni på frilufts-scenen i Arnbjerg.

DEL