Medicinkortet

Arkivfoto

Er du en af dem, som tager receptpligtig medicin næsten dagligt, er der godt nyt. Medicinkortet fra sundhed.dk kan nemlig hjælpe dig med at holde styr på din medicin.

Optimering af sikkerhed og reducering af tidsforbrug

46,8 % af 1014 adspurgte borger tager receptpligtig medicin næsten dagligt. Det viser en ny holdningsundersøgelse fra sundhed.dk.
Du kan med fordel bruge Medicinkortet på sundhed.dk, hvis du tilhører den gruppe af danskere, der tager medicin næsten dagligt. Du kan her blandt andet anmode din læge om genbestilling af receptpligtig medicin. Dermed slipper du for telefonkø hos lægen og kan også se, hvilken medicin du får, og hvor mange udleveringer du har tilbage.

– Den nye løsning, hvor man selv kan anmode om genbestilling af medicin, gør det let for borgerne. Og det er jo det, der er hele humlen ved sundhed.dk; at det er nemt for borgere at orientere sig i sundhedssystemet, at vi sparer tid for læger og hospitalspersonale, og at borgere føler sig velinformerede om deres eget sygdomsforløb, siger bestyrelsesformand for sundhed.dk, Jens Stenbæk.

Medicinkorts formål er desuden at reducere antallet af medicineringsfejl, men også at reducere antallet af genindlæggelse på grund af medicineringsfejl og at gøre tidsforbruget til afklaring af borgernes aktuelle medicinoplysninger mindre.
Du kan på sundhed.dk logge ind i dit Medicinkort og læse mere om, hvordan du bruger det. Det er også muligt at hente en app, så du kan se det direkte på din smartphone.

DEL