Materiale fra Vardes musikliv efterlyses

Henning Jessen fra Varde Lokalhistoriske Arkiv efterlyser materiale om den rytmiske musik i Varde Foto: Kim Schou

Varde Lokalhistoriske Arkiv efterlyser materiale om den rytmiske musik i Varde i perioden fra ca. 1955 til ca. 1985. Pigtrådsmusik, pop, jazz og rock.

Ligger du inde med billeder, billetter eller en plakat, f.eks. fra en koncert i Arnbjerg eller Håndværkeren? Måske noget fra en koncert med en af de lokale pigtrådsgrupper i 60’erne, som Merchants eller Crooks?

–  Arkivet har hidtil ikke haft mange afleveringer med oplysninger om musiklivet i Varde i denne periode, og er derfor interesseret i at dokumentere det musikmiljø, der var i Varde. Det drejer sig både om de lokale bands, øvelokaler, bands fra andre byer og udlandet som spillede i Varde, spillestederne, arrangørerne og deltagerne ved arrangementerne, fortæller Henning Jessen fra Varde Lokalhistoriske Arkiv.

–  Håbet er, at mange vil gå deres billedsamling igennem, og se i gemmerne om der skulle ligge andet materiale med relation til et musikarrangement. På arkivet vil man gerne have materialet, eller låne det til affotografering eller scanning, tilføjer han.

Projekt Genklang
Udover en generel interesse i at gemme oplysningerne og billederne, samt gøre det tilgængelig for alle interesserede, vil en del af materialet blive anvendt i forbindelse med et projekt under overskriften ”Hold Hjernen Frisk, Genklang”, som arkivet deltager i hen over efteråret.

–  I projekt Genklang vil 20 seniorer ved hjælp af billeder, musik, dans m.m. prøve at fremkalde erindringer om musik. Projektet er et samarbejde mellem Varde Bibliotek, DGI med danseworkshops, Center for Sundhedsfremme med aktiviteter om bl.a. mad og træning, Musik- og Billedskolen indbyder til seniorkorsang, fortæller Henning Jessen.

Og endelig Lokalhistorisk Arkiv, som vil stå for et gennemgående erindringsværksted, hvor seniorerne skal være med til at stykke lokalhistorien sammen, bl.a. via gamle aviser og egne erindringer om musiklivet i Varde.

DEL