Maria skifter skønhedsspor

Der skulle lidt af et tilløb til, før Maria Nim Jensen tog beslutningen. Nu er den taget – og det betyder farvel til Matas efter 21 år, omgivet af lækre cremer og parfumer.

Og dog. Maria slipper nemlig hverken antirynkecremen eller det nyeste indenfor makeup. Tværtimod…

Maria kom i lære i Matas i Varde i 1995, hvor hendes helt store lidenskab fra dag ét var netop cremerne og de skønne dufte.

– Det var dengang Matas lå i Varde Centeret, og jeg kan huske, at vi spiste alt for mange kærnemælkshorn fra bageren, smiler Maria, der snart blev sat på noget af en prøve.

Kemi og latin

– Som materialist-elev dengang var det et krav, at man havde styr på alt det her kemi, krydderier og vitaminer – helsekost i det hele taget. Og det foregik på latin…  jeg lærte det hele udenad, og jeg indrømmer blankt, at jeg ikke forstod alle de latinske betegnelser. Men jeg kunne remse dem op! Min interesse lå – og ligger stadig – i alle de her skønne sager som parfume, creme og makeup, fortæller Maria.

Efter endt læretid blev Maria ansat i Matas i Bramming, og her var hun at finde frem til 2007, hvor hun atter vente tilbage til Varde.

– Det var en dejlig butik at være i, her herskede et super sammenhold, men da min daværende chef blev bedt om at flytte til Esbjerg i Matas i Kongensgade, valgte jeg at følge med. Og det har været nogle fantastiske år. Dejlige kolleger, gode kunder og en super atmosfære – og jeg kommer utvivlsomt til at savne det…

Tryghedsnarkoman

– Maria har valgt at stoppe, fordi, som hun selv siger “jeg er totalt tryghedsnarkoman – men somme tider skal man nok turde favne skæbnen…”

Et tilbud om at blive ansat ved det franske mærke Clarins lokkede, og Maria starter som såkaldt Beauty Consultant til september.

– Jeg er spændt på det! Og jeg glæder mig. Clarins byder på et spektre af naturlige produkter – og det er vigtigt for mig, at jeg kan stå 100 % inde for det, jeg skal anbefale andre. Og det kan jeg med Clarins – jeg er især også vild med deres slogan “Clarins elsker kvinder” – det er da til at forstå, siger Maria, der fremover vil være på farten mellem Syd-Vestjyllands Matasbutikker, stormagasiner og lignende. Her skal Maria vejlede kvinder indenfor hudpleje, makeup, ansigtsbehandlinger og skønhed, og derudover undervise personalet – og det er lige netop det, hun er bedst til – og i den rolle, hun befinder sig bedst.

– Jeg er dybt fascineret, nogle vil måske sige jeg er meget præget af de mange år i branchen, men jo, jeg er meget fascineret af kvinder og skønhed. Forstå mig ret – alle kvinder er skønne på hver deres måde, jeg kan blot hjælpe den enkelte med at sætte yderligere fokus på den individuelle skønhed, lyder det fra Maria.

Maria bor i Varde sammen med sine to børn, Emma Sofie på 14 år og Victor på 10 år, hvor fritiden bruges sammen med familie gode venner.

 

DEL