Madblog: Wienerschnitzel og Frugtsalat med råcreme

Troels Lorenzen er Vardes lokale madblogger – og kommer igen denne uge med et bud på lækre sager, du kan sysle med i en tid, hvor de fleste har – netop tid –

Du kan følge Troels’ madblog HER

Troels Lorenzen

– Vi er på det tidspunkt af året, hvor vi ikke naturlig har ret meget grønt at vælge imellem, selv om vi faktisk trænger til det. Så denne uge har jeg valgt at gå i fryseren efter ærter og i supermarkeds frugtafdeling.. Denne uges bud på en weekendmenu er dermed:

  • Wienerschnitzel med det hele –
  • Frugtsalat med råcreme –

Vinen til Wienerschnitzelen skal kunne klare “drengen” – peberrod, kapers og sild. Derfor skal vi helt klart drikke hvidvin til. Gerne tysk riesling med en anelse sødme – en tilsvarende Pinot Gris ville også gå an. Til frugtsalat er der flere muligheder: senhøstet Chenin Blanc  fra Loire i Frankrig er en sikker vinder til æble, men også en Sauternes eller senhøstet Riesling kan bruges. Jeg valgte en lidt alternativ vej , nemlig en forstærket dansk æblevin fra Skærsøgaard Vin, som fungererede ret godt til

Opskrift

ANTAL: 4 Portioner
KATEGORI: Hovedret
FORBERELSESTID: 15 min
TILBEREDNINGSTID: 30 min
TID I ALT: 45 min
Det skal du bruge:
4 stk wienerschnitzel af kalv på ca 150 g – banket
1 æg
Rasp til panering
Smør til stegning – både schnitzel og kartofler
1 kg nye kartofler
½ kg ærter i bælge
1 dåse benfrie sild eller sardiner
1,50 bæger kapers
1 stk peberrod til rivning
2 citronerSådan gør du
1
Skrub kartoflerne og kog dem 5 min

2
Bælg ærterne og skyld dem
3
Steg kartoflerne i smør
4
Panere schnitzel’erne i æg og rasp og steg dem gyldne i smør (må gerne være rosa i midten)
5
Klargør citron i både og riv peberrod
Serverer i små skåle sammen med kapers og benfrie sild – så kan dine gæster tage på efter smag
6
Kog ærterne i et minut
Vin skal der til
7
Åben vinen – gerne tysk riesling (tør / en enelse sødme)
Vi drak en forholdsvis tør en fra Korrel i Nahe til ca 80 kr
Opskrift
ANTAL: 4 Portioner
KATEGORI: Dessert
FORBERELSESTID: 15 min
TILBEREDNINGSTID: 10 min
TID I ALT: 25 min
Det skal du bruge
Frugtsalaten
2 stk appelsiner
2 stk æbler
2 stk pærer
2 stk bananer
1 pakke(r) vindruer
50 g mørk chokolade
Råcreme
2 past. æggeblommer
1,50 spsk sukker
Korn fra en halv vaniljestang
1 dl fløde
Sådan gør du
1
Skræl frugten (undtagen vindruerne 🙂 ) og skær den i mundrette stykker
Halver vindruerne
2
Hak chokoladen i mindre stykker
3
Flæk vaniljestang og skrab kornene ud
Lav en “æggesnaps” af æg, sukker og vaniljekorn
4
Pisk fløden og vend den i æggesnapsen lige inden servering

5

Åben vinen – senhøstet Chenin Blanc fra Loire, Sauternes eller senhøstet Riesling kan bruges. Jeg valgte en lidt alternativ vej, nemlig en forstærket dansk æblevin fra Skærsøgaard Vin (Kvickly 150 kr)

GOD FORNØJELSE – Troels Lorenzen