Madblog: Troels anbefaler oksehaler i barolo

Efterår og regn betyder også simreretter og god kraftig rødvin. I denne weekend vil jeg foreslå oksehaler i barolo – og dertil er det jo helt naturligt at drikke en god barolo til efter at have duftet til retten hele eftermiddagen ? Jeg vil også slå et slag for et virkelig godt osteri, nemlig Enghavegaard ved Ho Bugt. Derfor har jeg lavet en lille osteanretning til afslutning på måltidet. Hertil vil jeg foreslå en pinot gris fra Alsace med lidt sødme

Opskrift

 

ANTAL4 PortionerKATEGORI

 

 

FORBERELSESTID10 minTILBEREDNINGSTID3 hrs 10 minTID I ALT3 hrs 20 min

 

Det skal du bruge

 

 1,50 kg oksehaler (udskåret og pudset)
 1 lb barolo (eller anden nebbiolo)
 1 dl kalvefond
 4 stk gulerødder
 ½ bundt bladselleri
 2 stk løg
 3 laurbærblade
 5 stilke timian
 Revet skal fra en 1/2 citron
 Oliven olie til stegning
 Salt og peber
 Gastik
 Evt lidt jævning

 

Sådan gør du

 

1

Steg oksehalerne godt på alle sider i olivenolie i en passende (stege)gryde
Kom salt og peber på

2

Imens snittes løg, gulerødder og bladselleri i fine små stykker

3

Tag oksehalerne op – kasserer det meste af fedtet
Sauterer grønsagerne i resten af fedtet og kom oksehalerne tilbage i gryden
Tilsæt vin, fond, laurbærblade og timian
Kog op og lad det simre i mindst 3 timer (gerne 4)

4

Tag oksehalerne op og lavet saucen færdig
Smag til med salt, peber, citronskal og gastic
Jævn med lidt maizena
Kom oksehalerne tilbage i gryden

5

Serverer med kartoffelmos og gerne en grøn salat

6

Åben vinen – her skal vi bruge en barolo. Gerne med lidt alder

 

 

 

Opskrift

 

ANTAL1 PortionKATEGORI

 

 

 

Det skal du bruge

 

 1 stk Tirpitz
 100 g Skalling
 100 g Kelst
 100 g Ho
 1 glas gode sorte oliven

 

Sådan gør du

 

1

Anret som på billede

2

Serverer med brød og kiks

Vin skal der til
3

Åben vinen – meget gerne en Pinot Gris af Alsace med lidt sødme
Vi drak en fra Ernest Wein i Alsace (Winefamly 85 kr)