Madblog: Sol og sommer med i køkkenet

Det er bare varmt og solen skinner. Så det må gerne være lidt enkelt i denne weekend. Ok pocheret æg lyder måske ikke enkelt, men det er faktisk ret let. Burgeren er endnu letter at lave, hvis da ikke ud kaster dig ud i laver bollerne selv. Gør du det, vil jeg virkelig anbefale versionen med kartoffel – du finder den på gastromand.dk. Menuen denne uge ser dermed således ud:

  • Grillede asparges med lufttørret skinke og pocheret æg –
  • Hjemmelavet cheeseburger

Vinen til er også ukompliceret; en sauvignon blanc eller chardonnay til de grillede asparges og rosé til burgeren

God weekend ?

Madblogger Troels Lorenzen

Opskrift

ANTAL4 PortionerKATEGORI
FORBERELSESTID10 minTILBEREDNINGSTID10 minTID I ALT20 min

Det skal du bruge

 16 stk hvide asparges
 4 stk æg
 Lidt lagereddike til pochering
 4 stykker lufttørret skinke
 Lidt purløg
 Lidt hård ost til rivning
 Evt. spiselige blomster til pynt

Sådan gør du

1

Vask og skræl asparges
Grill dem ca 10 min, så de har fået farve

2

Imens lader du din ægtefælle (eller anden) pocherer 4 æg…
Kog 2 l vand op i en kasserolle med 6 spsk eddike i
Hold vandet lige under kogepunket og rundt
kom 2 æg i hver sin kop og kom dem en af gangen i vandet
Kog dem ca 3 min

Gentag med de sidste 2 æg

3

Anret som på billede og riv god med ost på
Jeg brugte Arla Unikas karamelsten, men du kan fint bruge en Digekrone eller vesterhavsost

Vin skal der til
4

Åben vinen ?

Det kunne fint være en sauvignon Blanc, men en chardonnay fungerer ogaå godt

Vi drak en chardonnay fra New Zealand fra Glover Wines til ca 85 kr

Opskrift

ANTAL4 PortionerKATEGORI
FORBERELSESTID10 minTILBEREDNINGSTID40 minTID I ALT50 min

Det skal du bruge

Burgeren
 500 g god oksefars med en fedtprocent
 4 skiver chedderost eller anden ost
 ½ agurk
 2 tomater
 1 romane salat
 4 syltede drueagurker – eller andet sylt
 1 rødløg
 God majo – fx Hellmann – eller hjemmelavet
 God ketchup
 4 gode burgerboller – fra bageren eller hjemmelavede
Tilbehør
 1 ps gode fritter til ovn

Sådan gør du

1

Kom fritterne i ovnen og følg instruktion på posen

2

Skyl alle grøntsager
Skær løg, agurk og tomat i skiver

3

Steg bøfferne på grillen med god varme, så de får stegeskorpe
3-4 min på hver side – alt efter hvor rød du vil have den
Salt og peber undervejs
Ost på når du vender dem og over med bollerne

4

Nu samler du burgerne
Gavmild lag mayo, løg og hakkede sylt (drueagurker eller lign.)
Salat
Bøf
Agurk og tomat
og til sidst ketchup på låget

5

Serveres med mayo og fritter

Vin skal der til
6

Åben vinen – kølig rosé, gerne fra Provence