Madblog: Der er gået fisk i Troels’ køkken

Mens vi er i sæsonen for de hvide asparges, skal vi lige have denne forret med ?
Vi fejrer også de nye kartofler med en dejlig fisk. Ugens bud på menu er dermed:

  • Hvide asparges med Sauce Mousseline og rejer –
  • Rødtunge stegt på skind med nye kartofler og smørsovs

Vinen dertil må gerne være lidt elegant. Vi drak chablis til asparges og bobler til fisken. Man kunne fint have valgt samme vin til begge retter.
God weekend ?

Opskrift

YIELDS4 ServingsCATEGORY
PREP TIME15 minsCOOK TIME10 minsTOTAL TIME25 mins

Det skal du bruge

Asparges og rejer
 400 g gode rejer (gerne søkogte)
 16 stk pæne store hvide asparges
 Lidt hakket krydderurt til pynt – jeg brugte spansk kørvel
 Lidt sukker
 Lidt salt
Sauce Mousseline
 200 g smør
 4 æggeblommer
 Saften fra 1/2 citron
 1/2 dl hvidvinseddike
 1/2 dl hvidvin
 Salt og peber
 2 dl piskefløde

Sådan gør du

Asparges
1

Skræl asparges og bræk den nederste del af
Kog dem 5 min i letsaltet vand med en smule sukker – lige inden servering
Kom dem på et viskestykke efter kogning, for at fjerne vand inden de kommer på tallerken

Sauce Mousseline
2

Kom æggeblommer, vand, hvidvins eddike og salt i kasserolle 15 min før du begynder at lave saucen for at akklimatisere lidt

3

Smelt smør langsomt i anden lille gryde, og klar den (si den gennem kaffefilter), hvis du føler for det… Jeg har aldrig klaret smør til hollandaise eller bearnaise – jeg kan altså ikke smage forskel

4

Varm kasserollen med æggemasse op på lavt blus mens du laver 8 taller med piskeris

5

Når du kan se at du trækker spor med piskerisset, begynder du langsomt at hælde den smeltede smør i – under heftig omrøring (8 taller). Smørret skulle gerne blive absorberet undervejs og saucen blive tyk

Smag til med salt og hvid peber og tag af blusset

6

Pisk flødeskum stiv og vend det i saucen

7

Anret som på billede

Vin skal der til
8

Åben vinen – det må gerne være noget lidt bedre…
Fx en chablis passer godt til

Opskrift

YIELDS4 ServingsCATEGORY

Det skal du bruge

Fisk
 4 hele rødtunger
 1 æg
 Lidt rasp
 1 dusk persille
 Smør til stegning
Tilbehør
 1 kg nye kartofler
 30 g smør til smørsovs
 1 øko citron

Sådan gør du

1

Rens fiskene – klip evt. yderste benrække af

2

Paner rødtungerne med æg og rasp

3

Steg rødtungerne i rigeligt smør ved mellem varme ca 5 min på hver side (du kan evt tjekke om fisken slippen benet med en lille kniv)
– Krydder med salt og friskkværnet peber undervejs

4

Server rødtungerne med nye kogte kartofler, citronbåde, hakket persille og smørsovs

Vin skal der til
5

Åben vinen – jeg har valgt bobler til; en tysk sekt fra Kessler, der gør det hele lidt festligt og klæder den fine fisk ? Boblerne er købt i Citti i Flensburg for 75 kr – jeg har ikke set den forhandlet i Danmark. Du kan også bruge en ikke for sød riesling eller chardonnay