Må man sprøjte vand efter naboens kat?

Du er irriteret på naboens kats evindelige besøg i haven – men MÅ man gribe til haveslangen?

Det har Bolius.dk sat fokus på her:

Ja – du må gerne gribe vandslangen eller en vandpistol i forsøget på at skræmme naboens kat væk fra din have.

Mange husejere føler sig generet af en kat fra nabolaget. Kattens Værn modtager dagligt opkald med klager over katte pga. alt fra kattepoter i blomsterbedet og kattelort i børnenes sandkasse til ridser i kølerhjelmen og fisk, som jages i havedammen.

Ifølge Mark- og vejfredsloven er din nabo, på trods af kattens strejfende natur, forpligtet til at holde den på sin egen grund. Du er derfor i din gode ret til at jage uønskede katte væk. Det kan dog anbefales at gå i dialog med din nabo først.

Langt de fleste katte er bange for vand. Det kan derfor være et effektivt middel at sprøjte efter den med fx vandslangen. Katten kan blive så forskrækket, at den holder sig fra at besøge din have en anden gang.

Du kan også have held med at hamre to grydelåg hårdt sammen i nærheden af katten. Det kan give den et effektfuldt chok.

Må du aflive katten på din grund? Det har Bolius.dk også svaret på her:

Mark- og vejfredsloven giver dig ret til på en forsvarlig måde at fjerne naboens kat fra din grund. Du må dog hverken skyde eller aflive katten. Der er dog én undtagelse fra loven: Hvis katten angriber andre husdyr, eller der er overhængende fare for, at det vil angribe personer eller ejendom, må du aflive den uden forudgående advarsel.

Klager over strejfende katte på din grund skal rettes til politiet, som kan sende en bøde til kattens ejer eller kræve, at katten skal holdes inde eller i løbegård.

Læs mere her

Kilde: Bolius.dk

 

DEL