Må man plante træer i skellet til naboen?

Hvordan er det med høje træer og skellet til naboen – må man det?

Det har Bolius.dk undersøgt og fortæller følgende på deres hjemmeside:

Nej. Du må ikke plante et træ lige i skellet, med mindre din nabo er med på idéen. Skellinjen er nemlig hverken din eller naboens ejendom, derfor vil enhver beplantning her være fælles.

Så længe, I er enige, kan I dog plante, hvad I vil i skellet. Også høje træer.

Fælleshegn og bygninger har fortrinsret i skellet

Der er 2 regler, der kan gøre det nødvendigt at fælde et træ, som er plantet i skel.

  1. Ifølge Hegnsloven kan du eller din nabo til enhver tid forlange, at der opsættes et fælleshegn mellem jeres grunde. Dette fælleshegn vil altid skulle placeres i skellinjen.
  2. Byggeloven giver naboen og dig ret til at opføre en garage eller en anden mindre bygning i skel og lade den erstatte det eksisterende fælleshegn. Bygningen må maksimalt være 12 meter lang.

Ingen regler for træer på din egen grund

Så længe du befinder dig på din egen grund, om det så blot er få centimeter fra skellet, er der ikke nogen regler, udover særlige bestemmelser i lokalplaner eller tinglyste servitutter, der kan forbyde dig at plante et træ.

Der er heller ingen grænser for, hvor højt træet må blive. Med mindre der er tale om en stribe træer, som tilsammen udgør et hegn. I så fald gælder Hegnslovens regler, der siger, at et fælleshegn som udgangspunkt skal være 1,8–2 meter højt, mens egne hegn, der maksimalt står 1,75 meter fra skel, må have en højde på 1,8 meter plus afstanden til skel.

Vær dog opmærksom på, at træet ikke må påføre skade på dit og naboens fælleshegn.

Kilde: Boluis.dk – læs mere her

DEL