Må kvinder pisse op af en mur?

Nej. Jeg er ikke helt færdig med at skrive om det her krænkekultur. Det kommer sig egentlig af, at jeg sad her og spekulerede lidt over alt det, jeg ikke tør have en mening om.

Jeg tør simpelthen ikke skrive om mæslingevaccine. Eller om det her med Radio 24-7. Og jeg tør heller ikke skrive om sommertid vs vintertid, og jeg tør slet ikke blot tænke på at skrive om babyer på arbejdspladsen. Shitstorm er jo ikke noget, man bare lige sådan inviterer til, vel?

Men. Jeg stiller mig alligevel ret op i stormvejret, hvis nogen skulle føle sig krænket over, at jeg nu råber, at jeg virkelig er pissetræt af det her krænkefis. Og ja, jeg har skrevet om det før. Men det hjalp ikke rigtigt, så nu gør jeg det lige igen.

Jeg faldt over en kronik. Hvor en kvindelig forfatter på egentlig morsom vis satte ord på alt det, hun var bitter over. For eksempel at mænd kan pisse op af en mur, mens kvinder aldrig ville slippe godt afsted med at gøre den slags.

Og hun synes også, det er forkert, at mænd mener, de er toplækre og flasher svedigt maveskind på strand, mens de signalerer, at de rent faktisk er stolte af det. Mens kvinder nærmest bør tildække sig og skamme sig over løs hud rundt om, når de er 3 dage over 30 år. Hun følte sig vist grundlæggende krænket over, at mænd har mange flere kropsrettigheder end kvinder.

Jeg læste og smilede. For det var sjovt skrevet. Og så alligevel. Jeg er nemlig ikke enig. Jeg tror simpelthen ikke på, at der sidder mænd derude, der synes det er ulækkert eller krænkende, når en kvinde på 60 tillader sig at hoppe i bølgen den blå – aldersdeller, løs hud eller ej. Det er noget, vi selv bygger på og bygger op. Os kvinder! Måske vi burde lære lidt af mændene – og klappe os selv i numsen og sige – wauw, det er sgu da ok, det der!

Hvor mange har reelt hørt en granvoksen mand (og jeg tænker ikke på de her ungersvende fra Paradise Hotel og For lækker til Love – de tæller ikke) sige, at en kvinde på plus 30 ikke bør vise sig i bikini på stranden?

Sommeren venter – på med badetøjet, af med filteret – og af sted…

Og skulle en kvinde derude have lyst til at pisse op af en mur, så skal du nok lige være opmærksom på, ordensmagten ikke er så begejstret for det i det offentlige rum. Men det gælder altså også for mændene…

DEL