Lone er tilbage med kam og saks

JOBSKIFTE: Hun er oprindelig uddannet frisør, og med et slip på 13 år er hun nu tilbage – klar til at sætte lokkerne på kunderne hos Hår Design i Varde.

– Jeg blev oprindeligt udlært frisør i Nørre Nebel, i Salon Bente – og det var det eneste rigtige for mig dengang, hvor det var en drøm, der gik i opfyldelse, da jeg blev færdig som frisør, fortæller Lone Mortensen.

Og det var da heller ikke selve frisørgerningen, der skræmte hende fra faget for 13 år siden.

– Arbejdstiderne som frisør er ikke helt optimale med små børn, så under min anden barsel besluttede jeg at søge et arbejde med mere familievenlige arbejdstider. Og jeg fik snart ansættelse på Sygehusvaskeriet, der ligger et stenkast fra bopælen, så det var jo nemt, smiler Lone, der dog med tiden kom til at savne tilværelsen som frisør.

– Nu er børnene så store, og så er tiden inde til at tænke i nye baner, og derfor er jeg her, griner Lone og slår ud med armene i den hyggelige salon på Vestervold i Varde.

Lige nu er hun i et praktikforløb, og hun håber naturligvis, at der kan blive tale om en fastansættelse.

– Vivi, der er indehaver af Hår Design, kender jeg helt tilbage fra min tid i lære – vi har tidligere arbejdet sammen i Alslev, så vi kender hinanden rigtig godt. Det har også været en af grundene til, at jeg har haft en nem start her – jeg gled ligesom bare ind…

Lone mærker, at der er sket en udvikling, men ikke på den måde, man skulle tro.

– Alt det her med klip, krøl og farver – det er faktisk forholdsvis nemt at komme efter; der hvor den største markante forskel er, det er med alt det her IT. Alt kører jo over en PC, og jeg har flere gange tænkt, at hvad i alverden er der nu galt med en blyant og et viskelæder, griner Lone, der dog har blod på tanden, og allerede nu er ved at være fortrolig med IT-delen.

Lone bor i Varde, og er i øvrigt mor til de to efterhånden kendte lokale boksetalenter, Melissa og Gustav Mortensen.

DEL