Lokallisten: Lokal tildelingsmodel

Arkivbillede: Lokallisten

PRESSEMEDDELELSE KV17: Lokallistens byrådskandidat Henrik Kaj Kastrupsen udtaler, at Lokallisten ønsker at tildele Varde Kommunes byer deres egne midler ud fra en nærmest fastsat tildelingsmodel – men det handler ikke kun om penge.

Ønsker større lighed og retfærdighed

– Grundlæggende vil vi gerne sikre, at der sker en ligelig og retfærdig investering i Varde Kommune. Investeringen skal være kendt for alle, så vi undgår diskussioner på et uoplyst grundlag. Jeg kan godt sidde med en fornemmelse af, at der investeres 4 gange så meget i Varde by pr. indbygger end i Oksbøl by, men det kniber med at få indsigt i tallene. Og hvad værre er. Hvem ved, om borgerne i Varde overhovedet har fået deres ønsker opfyldt?, siger Henrik Vej Kastrupsen og fortsætter:

– Lokal indflydelse på udviklingen er afgørende. Ved tildelingen af f.eks. kr. 1.000-3.000,- pr. indbygger, så har alle byer pludseligt noget at samles om, og generalforsamlingerne vil igen blomstre. Byerne skal blive enige om deres egen udvikling, og på den måde, er de med til at prioritere indsatsen – naturligvis i et tæt samarbejde med Varde Kommune.

Hvor skal pengene komme fra?

Det er Niels Jørgen Nielsen fra Lokallisten, der har udviklet tildelingsmodellen, og han udtaler:

– Forudsætningen for at få tildelt penge bør være, at en given by har en borgerforening eller sogneråd, der arbejder for byens udvikling. Mange byer har allerede lavet deres egen udviklingsplan, og det skal naturligvis være afsættet. Og hvor skal pengene så komme fra, er der sikkert mange, der vil spørge? Det er vores klare overbevisning, at pengene findes i forvejen. Der investeres allerede i dag, men skævt fordelt, så der finder vi en del af pengene. Vores model skal naturligvis udrulles over tid, og i den periode kan vi arbejde på at slanke administrationen i Varde Kommune som en del af finansieringen, slutter Niels Jørgen Nielsen.

DEL