Landsstævne for folkedansere og spillemænd i Varde

Dans på Varde Torv.
Varde og omegns Folkedanserforening samt Ølgod Folkedansere afholder på vegne af Folkedans Danmark og Spillemandskredsen landsstævne i Varde til sommer fra den 15. – 20. juli.

Stævnet forventes at få besøg af ca. 700 deltagere, som i uge 29 vil sætte deres præg på kommunen med dans og musik. Man kan opleve dans med skørtesus og musik på torvet i Ølgod og Varde og derudover også i Blåvand by og ved vandet.

Levende musik er et omdrejningspunkt i folkedansens verden, og hver aften er der mulighed for dans til et stort folkemusikorkester. En enestående mulighed for at få kendskab til dansk folkedans med tilhørende musiktraditioner.

Foto: PR

På biblioteket og KunstLab vil der blive arrangeret en udstilling af dragter og håndarbejdsteknikker med levende værksteder. Her er gratis adgang for alle således, at byens borgere og turister kan opleve, hvordan vores dragter bliver fremstillet.

Der vil i stævnets 5 dage være aktiviteter for alle aldre. Der er bl.a. arrangeret Polkaplask for de unge, som er en aktivitet der skal forgå i vandkanten på Blåvand strand, og et opvisningshold for børn der øves under stævnet og vises til en festforestilling. DM i folkedans kommer til at foregå onsdag i Varde Fritidscenter, og her er også mulighed for at se regionsopvisninger.

Vi tilbyder børn i Varde Kommune, at de kan komme og danse med stævnets deltagende børn, så de kan finde ud af, hvor sjovt vi har det. Tilbuddet bliver annonceret sammen med kommunens øvrige sommeraktiviteter til børn (VAKS).

Foto: PR
For at få udbredt kendskabet til Folkedansen vil vi danse opvisninger ved flere arrangementer, og herefter er det muligt for publikum at danse sammen med stævnets deltagere.

Der er også tilbud om, at man kan komme og være med til at danse om aftenen i både Varde og Ølgod til det, som vi kalder en ”legestue”. Her er der levende musik fra et orkester og en instruktør, der fortæller hvad og hvordan, der skal danses. Det er for alle både øvede og dem, der ikke har prøvet det før.

Der er mulighed for, at byens borgere og turister kan deltage i åbning af stævnet mandag eftermiddag ved scene i Arnbjerg. Inden åbningen af stævnet går vi i optog gennem Varde by, og opfordrer folk til at følge med til Arnbjerg anlægget for at opleve åbningen af stævnet.

På vores hjemmeside www.varde2019.dk kan I læse meget mere om stævnet og se programmet over de mange aktiviteter vi tilbyder.

Ved at klikke på Åbne arrangementer kan du se en lille oversigt over de arrangementer, hvor byens borgere kan deltage eller være med som publikum.