Læserbrev: Tommel op til 10iCampus

Læserbrev, indsendt af Alberte Højgaard, 17 år og gymnasieelev på Campus, konstitueret formand VU.

Jeg har fulgt debatten tæt vedrørende 10.klasse i Varde. Og det har jeg dels grundet det politiske aspekt, dels på grund af min egen relation til 10iCampus.

Jeg mener ikke, man skal flytte de kommunale 10. klasser til erhvervskolerne. I hvert fald ikke her i Varde!

Vi har en meget velfungerende 10. klasse-afdeling på Campus i Varde, der sender den ene succeshistorie ud efter den anden. Og det ved jeg, for jeg har selv gået der!

Mit 9.klasse skoleår er bestemt ikke noget, jeg tænker tilbage på med glæde! Og derfor var det fantastisk at starte på 10iCampus – en stor lettelse. Her hersker en ånd, hvor alle må være. Der er plads – rummelighed og retfærdighed, stik modsat af, hvad jeg oplevede i 9.klasse!

Jeg frygtede det faglige niveau, – om jeg ville ”få nok ud af det” eller om det ville blive et fagligt spildt år. De bekymringer kunne jeg hurtigt pakke væk. Jeg gik i en såkaldt gym-klasse, hvor der var meget fokus på, at vi elever havde planer om at fortsætte over på gymnasiet eller handelsskolen.

10.klasse var for mit vedkommende det rette valg, og gav mig rigtig mange gode oplevelser med i rygsækken. Nye venskaber. En lærerig tur til Europa-Parlamentet – og ikke mindst fik jeg selvtilliden tilbage og troen på, at jeg var god nok.

Derfor blev jeg rigtig glad, da jeg læste folketingskandidat Claus Christensens (V) læserbrev, hvor han blandt andet skriver:

Jeg mener, at det allervigtigste i det her er at støtte de unge mennesker i at komme i uddannelse – hvad enten det er en erhvervsuddannelse eller en gymnasial uddannelse. Og så vil jeg give afdelingslederen på 10iCampus Lis Boe-Hansen ret i det, når hun siger, at der også er et hensyn, når vi taler geografi. Der er en forskel på, om man flytter 10. klasserne til erhvervskolerne i Vestjylland eller indre København.

Jeg er enig! 10iCampus i Varde er en succes, og derfor skal man hverken flytte den eller ændre på den!

Tommel op til 10iCampus!

Alberte sammen med folketingskandidat Claus Christensen til Venstre Landsmøde.